22 milioane lei pentru cresterea gradului de vaccinare

Ministerul Sanatatii (MS) anunta, duminica, ca, in urmatorii 3 ani, va primi de la Uniunea Europeana aproximativ 22 milioane de lei de pentru implementarea mai multor masuri care vizeaza cresterea gradului de vaccinare in Romania.

Citeste si Cele mai frecvente intrebari despre vaccinuri. Gasiti si raspunsurile!

,,Am depus in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar in acord cu Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmarim sa crestem gradul de acoperire vaccinala in tara”, a transmis Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa.

Astfel, cu banii primiti de la Uniunea Europeana pentru implementarea primului proiect finantat va fi elaborata Strategia Nationala de Vaccinare, inclusiv Planul de actiuni aferent acesteia si va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

De asemenea, potrivit ministerului Sanatatii, va fi imbunatatita capacitatea institutiilor din sistemul de sanatate pentru completarea si accesul in timp real la informatii privind stadiul vaccinarii pentru populatie, precum si a stocurilor disponibile.

Citeste si0 de milioane de copii din lume nu au fost vaccinati

20 de judete identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru pastrarea stocurilor de vaccin, cu masini si servicii de curierat pentru transport vaccin.

Va fi dezvoltat si Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV), prin crearea, in sectiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul directiilor de sanatate publica, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.

Personalul din Ministerul Sanatatii si din structurile cu responsabilitati in dezvoltarea si punerea in aplicare a politicilor si programelor de vaccinare si imunizare va fi instruit si, nu in ultimul rand, va fi derulata o campanie de informare si constientizare a importantei vaccinarii.

Vezi si Vaccinarea copilului: de ce sunt ingrijorati parintii

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here