Metoda Shettles sau cum poti alege sexul copilului tau!

Metoda Shettles poarta numele inventatorului sau, Dr. Landrum B. Shettles, care inca din anii ’60 si-a dedicat intreaga cariera tehnicilor de reproducere asistata, descoperirii metodelor de determinare pentru sexul copilului inca din timpul conceptiei si luptei impotriva avorturilor.

Cartea sa „How to Choose the Sex of Your Baby“ (Cum sa alegi sexul copilului tau) a fost vanduta in milioane de exemplare in toata lumea, atribuindu-i-se titlul de bestseller in anii ’80. Este o carte care ofera toate sfaturile necesare cuplurilor care doresc sa devina parintii unei fetite sau ai unui baietel. Este scrisa pe intelesul tuturor, care prezinta toate instructiunile pe care cuplul ar trebui sa le urmeze acasa pentru a avea copilul dorit, o publicatie al carei continut se bazeaza pe o teorie simpla, si anume: alegerea momentului ideal pentru a avea relatii sexuale.

Teoria Shettles

Doctor Shettles este de parere ca cele doua tipuri de spermatozoizi, cei care poarta cromozomul X si cei care poarta cromozomul Y, au proprietati diferite. Spermatozoidul cu cromozomul Y (cel care da sexul baietilor) este mai mic, cu capul rotund, mai rapid, mai fragil si cu o durata mai mica de viata. Spermatozoidul cu cromozomul X (cel care da sexul fetitelor) este mai mare, cu capul oval, mai lent, mai elastic si cu o durata mai mare de viata. Shettles este de parere ca aceste proprietati pot fi folosite pentru a alege sexul copilului.

In conditii ideale, spermatozoidul cu cromozomul Y, care este mai rapid, ar trebui sa fie predominant in lupta pentru fecundarea ovulului si, astfel, rezultatul final sa fie un baietel. In conditii nu tocmai primitoare, foarte putini dintre spermatozoizii cu cromozomul Y vor supravietui. Astfel, spermatozoidul X, prin capacitatea sa de a rezista mai mult timp in mediul intravaginal, va fi declarat invingator.

Dr. Shettles considera ca secretul reusitei metodei sale consta tocmai in alegerea momentului ideal pentru actul sexual. Acest lucru presupune ca trebuie sa stii sa-ti detectezi cu precizie perioada ovulatiei. Pentru aceasta vei avea nevoie de cateva luni de proba, inainte de a te hotari sa concepi copilul, luni in care sa-ti depistezi ovulatia folosind testele existente in farmacii si termometrele pentru masurarea temperaturii bazale.

Cum sa concepi un baiat

Dr. Shettles este de parere ca momentul ideal pentru a intretine raporturi sexuale, in cazul in care va doriti un baiat, este cu 12 ore inainte de ovulatie. Este suficienta o singura ejaculare in ziua ovulatiei. Se stie ca cele mai bune conditii pentru conceptia unui copil sunt in ziua ovulatiei. Vorbim aici despre conditiile mediului intravaginal, care in ziua ovulatiei favorizeaza spermatozoidul Y. In aceasta zi, ovulul este eliberat si asteapta sa fie fecundat de catre spermatozoid, iar cel care poarta cromozomul Y nu isi va irosi viata scurta pentru a astepta el aparitia ovulului. Tot in aceasta zi, mediul intravaginal devine mai ospitalier, deoarece fluidul cervical este mai abundent, devine mai alunecos si alcalin, ajutand spermatozoidul sa inoate mai repede si sa supravietuiasca mai mult. O alta sugestie ar fi ca inainte cu 4-5 zile de ziua ovulatiei, tatal sa nu aiba nicio ejaculare. Inainte de acest termen si dupa ovulatie, este indicat ca in timpul actului sexual sa folositi prezervativul, pentru a preveni posibilitatea conceptiei in zilele favorizante spermatozoidului X. Abstinenta permite consolidarea unui depozit mai mare de spermatozoizi, iar Dr. Shettles asociaza o cantitate mare de spermatozoizi cu un numar mai mare de urmasi. De asemenea, tatal ar trebui sa elimine din viata sa factorii care ar putea dauna calitatii si cantitatii spermei, precum tutunul, alcoolul, drogurile, expunerea la mediul toxic, stresul emotional sau anumite sporturi dure.

Mare atentie la caldura excesiva din zona scrotului! Convinge-ti partenerul sa poarte haine largi si sa aleaga boxerii ca lenjerie de corp. De asemenea, el trebuie sa evite sauna, baile fierbinti si scuba diving-ul. Specialistii au stabilit ca temperatura optima pentru producerea spermei de calitate trebuie sa fie putin mai mica decat cea a corpului. De aceea „fabrica de sperma“ este situata in exteriorul >>> corpului, in scrot. Daca temperatura din aceasta zona este prea ridicata, numarul spermatozoizilor va fi redus, iar cei care poarta cromozomul Y si care, prin definitie, sunt mult mai fragili, se vor perisa primii, sansele de a concepe un baiat scazand considerabil.

Dar si femeia care vrea sa devina mama de baiat are cateva instructiuni de urmat. In primul rand, Dr. Shettles recomanda orgasmul in timpul actului sexual, deoarece acesta este responsabil pentru abundenta lichidului cervical si alcalinitatea mediului vaginal, ceea ce ajuta spermatozoidul Y sa inoate cat mai repede si in conditii cat mai bune pana la tinta. De asemenea, pentru realizarea unui mediu alcalin, doar cu acordul medicului curant, Dr. Shettles recomanda spalaturile cu bicarbonat de sodiu.

Cum sa concepi o fetita

Asa cum spuneam, reusita metodei Shettles depinde foarte mult de alegerea momentului potrivit pentru actul sexual. Astfel, pentru a avea o fetita, Dr. Shettles propune ca actul sexual sa fie consumat cu 2, 4 zile inainte de ovulatie. Acest lucru poate fi inselator, deoarece o ejaculare prematura ar putea sa nu duca nici macar la fecundare, iar o ejaculare prea apropiata de ziua ovulatiei sa dea nastere unui embrion de sex masculin. In aceasta perioada, lichidul cervical este mai putin ospitalier (mai lipicios si mai acid) cu spermatozoizii, iar cei care vor avea de profitat vor fi cei care poarta cromozomul X, acestia fiind mai rezistenti si avand o durata de viata mai mare. Dr. Shettles este de parere ca, pentru a avea cele mai mari sanse de reusita, dupa terminarea ciclului menstrual, ar fi bine ca tu si partenerul tau sa aveti relatii sexuale in fiecare zi, pana in momentul precizat, si anume cu 2, 4 zile inainte de ovulatie. Iar dupa ziua ovulatiei, este bine sa faceti sex protejat, dar numai cu prezervativul, celelalte metode de contraceptie putand deghiza semnalele ovulatiei. Cu toate acestea, importanta este dorinta de a avea un copil si, cum se spune pe la noi, nu conteaza ce e, sanatos sa fie!

SFAT

  • Dr. Landrum B. Shettles este cunoscut in intreaga lume ca fiind unul dintre pionierii descoperirii tratamentelor impotriva infertilitatii si unul dintre primii specialisti care a reusit reproducerea umana in afara corpului femeii.
  • De asemenea, este inventatorul tehnicii de reproducere asistata, GIFT (transferul intrafalopian de gameti). El a fost cel care a dezvoltat o metoda de fotografiere a bebelusilor din uter la numai cateva saptamani de gestatie.
  • In urma studiilor realizate pe cuplurile care au incercat metoda Shettles pentru alegerea sexului copilului, s-a ajuns la urmatorul rezultat. Cei care au incercat sa aiba o fetita, au reusit in proportie de 65%, iar cei care si-au dorit un baiat au avut o rata de succes de 60%.
  • Criticii au gasit foarte putine dezavantaje ale metodei Shettles, si anume faptul ca nu este sustinuta de dovezi stiintifice, iar principala piedica este depistarea corecta a perioadei de ovulatie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here