Cum să concepi un băiat sau o fată?

Foto: livescience.com

Dacă tu și partenerul tău ați decis că este timpul să aveți un copil… ei bine, felicitări! Este o decizie uriașă și acum că amândoi sunteți pregătiți pentru această schimbare semnificativă în viața voastră, poate să înceapă distracția! 🙂.

Citește și: Metoda Shettles sau cum poti alege sexul copilului tau!

S-ar putea să decoperi că cel puțin unul dintre voi speră în secret sau nu la un anumit gen, să știi că nu este nimic în neregulă cu asta, ba chiar este firesc să fie astfel. Din generație în generație, femeile au făcut tot felul de schimburi de idei între ele despre cum să-ți crești șansa de a rămâne însărcinată pâna la ideea că poți să-ți alegi sexul bebelușului. Interesant, nu-i așa? Din păcate, nu există dovezi medicale reale că oricare dintre aceste sfaturi ”băbești” sau ”din moși strămoși” funcționează. Dar nu strică să le încerci, nu?

Timpul este important

Potrivit metodei Shettles dezvoltată de Dr. Landrum Shettles în anii 1960, spermatozoizii cu cromozomul X (feminin) înoată mai încet decât spermatozoizii cu cromozomul Y (masculin) și trăiesc mai mult decât spermatozoizii masculini. Din această cauză, dacă doriți să concepeți o fată, ar trebui să faceți ”antrenamente” (așa vom spune acum la partidele de sex) cu câteva zile înainte de ovulație, dar să eviți să faci sex cu 48 de ore până la ovulație și chiar în ziua respectivă (astfel ca spermatozoizii masculi să nu ajungă ei primii la ovul). Iar pentru a concepe un băiat, este fix invers, ”antrenamente” intensive cu 48 de ore înainte de ovulație, neapărat în ziua cu ovulației și 24 de ore după).

Orgasm sau fără orgasm

Da, știu, partea aceasta nu pare distractivă, dar se spune că orgasmul unei femei cumva încurajează spermatozoizii să vină la colul uterin. Deoarece spermatozoizii de sex masculin ”călătoresc” mai repede, acest lucru s-ar putea să le ofere spermatozoizilor de sex masculin un avans în ceea ce privește apropierea de ovul. Dacă vrei băiat, bucură-te de orgasm liniștită.

Schimbări în alimentație

Unele teorii susțin că anumite elimente îți pot crește șansele de a concepe un băiat sau o fată. De exemplu, se spune că sarea nu este benefică atunci când te gândești să concepi o fată, dar ca ar trebui să consumi din plin produse lactate, să mănânci mai multe legume, orez, paste și mai puțină carne. De asemenea, evită cafeaua, ceaiul și orice alimentele sărate.

Citește și: Cunoaste-ti ciclul menstrual, dar si cand se produce ovulatia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here