Cum pot alapta mamele adoptive, chiar si cele care nu au fost vreodata insarcinate

stimulare lactatie

Cu rabdare si multa daruire, mamele adoptive, chiar si cele care nu ramas vreodata insarcinate, isi pot alapta copilasul adoptat. Acest lucru este bun nu doar pentru bebelus, ci si pentru crearea unei legaturi puternice intre cei doi.

Pentru a putea alapta bebelusul de indata ce acesta va intra in familia voastra, este recomandat ca stimularea lactatiei trebuie sa inceapa cu cateva luni inainte. Desi un proces anevoios, stimularea lactatiei in cazul unei femei care nu a fost vreodata insarcinata este posibila, pompele de san electrice fiind un instrument extrem de util in acest caz.

Pe langa calitatile nutritive ale laptelui matern si beneficiile aduse bebelusului, alaptarea are o influenta grozava asupra relatiei dintre mama si copil, contribuind la intarirea legaturii dintre cei doi.

Ce trebuie sa faci, insa, inainte de a incepe procesul de stimulare lactatie?

Discuta cu un medic

Desi vei fi probabil tentata, nu apela direct la ajutorul internetului. Discuta, mai intai de toate, cu medicul tau. Acesta iti poate prescrie medicamente pentru stimularea lactatiei, te poate ajuta sa alegi pompa potrivita, iti poate recomanda suplimente pe baza de plante si sfaturi de nutritie. Astfel, cand bebelusul tau va ajunge acasa, vei fi pregatita sa il alaptezi. Dupa, medicul te poate ajuta sa te asiguri ca micutul este hranit corespunzator.

Cumpara-ti sutiene noi

Achizitionarea de sutiene si bustiere noi, din materiale usoare, este esentiala. Sanii se vor mari considerabil si vor deveni extrem de sensibili. Opteaza, asadar, pentru piese lejere, care sa nu te stranga.

Afla mai multe despre Sistemul de Nutritie Suplimentara

Alaptarea pare un proces firesc si frumos, insa in cazul femeilor care isi stimuleaza lactatia lucrurile nu sunt nici pe departe atat de simple. In cele mai multe cazuri, femeile care alapteaza, desi nu au dat nastere, nu produc suficient lapte incat sa satisfaca nevoile nutritive ale bebelusului. In acest caz, un sistem de nutritie suplimentara (SNS), un recipient in care se poate pune lapte matern sau lapte formula, din care pleaca un tubulet subtire care se introduce in gura bebelusului in timp ce acesta este alaptat, este de mare ajutor. In timp ce bebelusul suge la sanul mamei, primeste simultan lapte cu ajutorul SNS. In acest fel, lactatia mamei este stimulata, legatura dintre ea si bebelus devine din ce in ce mai puternica, iar nutritia bebelusului nu are de suferit. Pare o optiune ideala, insa atunci cand bebelusul este infometat, plangand si agitandu-se, acest proces deja complicat devine o misiune imposibila.

Cauta carti pe tema lactatiei induse

Desi subiectul lactatiei induse nu este foarte cunoscut publicului larg, exista cateva carti pe aceasta tema. Citeste orice iti pica in mana pentru a intelege cat mai bine procesul si nu te descuraja. Desi calatoria nu va fi cu siguranta una usoara, vei avea parte de o experienta incredibila alaturi de bebelusul tau.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here