Al doilea program de fertilizare in vitro finantat de Primaria din Bucuresti

Primaria Capitalei a suplimentat programul „O sansa pentru cuplurile infertile-FIV” pentru inca 2.000 de cupluri, proiectul fiind votat in sedinta CGMB. Acesta este cel de-al doilea program de fertilizare in vitro finantat de primăria din Bucuresti. Sprijinul financiar consta in acordarea a doua vouchere in valoare totala de 13.800 lei pentru fiecare cuplu.

Vezi si 415 cupluri s-au inscris in proiectul FIV, in prima luna a programului

„Avand in vedere proiectul „O sansa pentru cuplurile infertile”, care a reprezentat demersul Municipiului Bucuresti in ceea ce priveste implicarea in domeniul incurajarii cresterii natalitatii si a ratei fertilitatii, pe care il putem cataloga drept exemplu de buna practica, solicitarile de continuare a programului primite, intrucat aplicatia de inscriere a fost inchisa, ca urmare a atingerii numarului maxim de beneficiari, coroborate cu rata de succes, respectiv numarul de sarcini inregistrate ca urmare a procedurilor de fertilizare in vitro, consideram oportuna demararea proiectului „O sansa pentru cuplurile infertile FIV2”, se arata in proiectul votat in sedinta CGMB.

Potrivit expunerii de motive, sprijinul financiar se va acorda sub forma de doua vouchere: unul pentru medicamente, in valoare de 4.600 de lei si altul pentru proceduri medicale, in valoare de 9.200 de lei.

Vezi si Gabriela Firea initiaza o noua etapa a programului de fertilizare in vitro pentru 2.000 de cupluri

Demersul de suplimentare a numarului de cupluri vine deoarece, asa cum a precizat Gabriela Firea intr-un comunicat transmis presei in urma cu cateva zile, rata de succes la FIV 1 a fost de 70%.

“Am luat decizia de a initia etapa a doua a proiectului de fertilizare in vitro, pentru inca 2000 de cupluri, pentru ca la FIV1 avem o rata de succes de 70%: dintre cele 159 de proceduri medicale decontate si finalizate, 112 sunt sarcini confirmate. FIV 1 si-a atins tinta pentru 1000 de cupluri, acesta este numarul actual al participantilor la program. (…) Beneficiarii vor primi, ca si in cazul FIV 1, vouchere in doua transe: in valoare de 4.600 de lei pentru medicamente si in valoare de 9.200 de lei pentru procedurile medicale”, a declarat Gabriela Firea, in comunicatul de presa mentionat.

FIV 1 a fost aprobat in sedinta din 28 martie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, la propunerea primarului Gabriela Firea. Bugetul multianual alocat pentru perioada iunie 2018-decembrie 2019 este de 13.800.000 de lei, pentru 1.000 de beneficiari.

Citeste si O treime dintre romanii care au apelat la FIV au cheltuit intre 1.000 si 3.000 de euro

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here