Parintii adoptivi ai Sorinei, audiati 9 ore

Parintii adoptivi ai Sorinei, Gabriel si Ramona Sacarin, au fost audiati de procurorii Sectiei pentru anchetarea magistratilor vreme de 9 ore. La iesirea de la audieri, Ramona Sacarin a spus ca fetita este bine si ca autoritatile ii vor decide soarta, nu ei.

Citeste si Parintii adoptivi ai Sorinei cer stramutarea judecarii ordonantei presedintiale

„Nu pot sa fac niciun fel de declaratii. Sorina este bine. O sa hotarasca autoritatile romane, nu noi (ce se va intampla cu fetita, n.r.)”, a declarat Ramona Sacarin, la iesirea de la Sectia pentru achetarea magistratilor.

Atat ea, cat si sotul ei, au fost audiati vreme de 9 ore de procurori. Si Mariana Saramat, asistenta maternala care a avut grija de Sorina, fetita de 8 ani din Baia de Arama care a fost luata cu forta de procurorul Maria Piturca pentru a fi data familiei adoptive, a fost audiata la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIG), ea iesind de la audieri in jurul orei 01.00, fara a face declaratii.

Judecatoria Drobeta Turnu Severin a amanat decizia in privinta Sorinei dupa ce parintii adoptivi au depus o cerere prin cer sa fie despagubiti pentru perioada in care au stat in Romania. Victor Dumitrica, avocatul fostei asistente materiale din Baia de Arama Mehedinti, a declarat ca sedinta pentru ordonanta presedintiala in acest caz a fost amanata pentru ca familia Sacarin a depus cu cinci minute inainte de inceperea sedintei o cerere reconventionala prin care cere sa fie despagubita pentru perioada cat sta in tara, pentru ca nu isi poate lua salariile.

„Cer sa li se restituie toate cheltuielile pe care le au acum. Este vorba de zeci de mii de euro. Instanta a cerut insa ca aceasta cerere sa fie timbrata si insotita de inscrisuri doveditoare. Din acest motiv sedinta s-a amanat pe 3 iulie. Este o decizie care o afecteaza direct pe Sorina. Ii prelungeste practic starea de incertitudine”, a spus Victor Dumitrica.

Vezi si Cazul fetitei din Mehedinti, luata cu mascatii, in atentia autoritatilor

Judecatoria Drobeta Turnu Severin urma sa decida joi daca fetita va avea sau nu interdictie de parasire a tarii, dupa ce Tribunalul Mehedinti a declinat competenta.

Procurorul general a transmis, luni, o ordonanta Tribunalului Mehedinti prin care a cerut interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre fetita de 8 ani si una Curtii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentintei de incuviintare a adoptiei internationale a minorei. De asemenea, Bogdan Licu a dispus verificari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova privind modul in care procurorul din acea structura a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti si a efectuat perchezitia domiciliara. Totodata, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspectia Judiciara pentru a efectua cercetari cu privire la conduita si modul in care procurorul a intervenit.

Sursa: Mediafax

Citeste si Esecul sistemului in a proteja drepturile copilului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here