Caz similar cu al Sorinei: Fetita adoptata in Timisoara va fi despartita de familia care a crescut-o

O fetita adoptata in Timisoara va fi despartita de familia care a crescut-o. Are sapte ani, probleme medicale si a fost luata in plasament in 2013 de catre un asistent maternal din orasul Bocsa, judetul Caras-Severin. Acum este pe punctul de a fi despartita de cei care au crescut-o, dupa ce a fost finalizata procedura de adoptie in cazul unei familii din Timisoara. Este un caz similar cu al Sorinei, fetita luata cu mascatii din casa.

Citeste si Parintii adoptivi ai Sorinei, audiati 9 ore

Gabriela, fetita in varsta de sapte ani, a fost luata in plasament de catre un asistent maternal din orasul Bocsa, judetul Caras-Severin, in anul 2013. Fetita s-a nascut cu mai multe probleme de sanatate, astfel ca s-a aflat pe lista copiilor greu adoptabili. Doar anul acesta, o familie din Timisoara s-a aratat interesata sa o adopte, procedura fiind definitivata recent.

Seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Caras-Severin, Elena Amzoi, a declarat ca asistentul maternal se opune ca fetita sa fie adoptata, desi a fost primul intrebat daca vrea sa o adopte in urma cu cativa ani, insa a refuzat.

Vezi si Oana Rus, mama care si-a ales fetita din lista copiilor greu…

„Eu pot sa va spun ca DGASPC Caras-Severin a urmat calea legala in toata procedura de adoptie, inceputa in anul 2014. Asistentului maternal, am documente in sensul acesta, i s-a adus la cunostinta daca doreste sa adopte copilul, pentru ca are prioritate. Familia a spus ca nu doreste. In acest moment, refuza sa dea copilul familiei adoptatoare. Sunt si asistenti maternali care inteleg, sunt si asistenti maternali care nu inteleg. Insa asistentii maternali sunt primii care iau la cunostinta faptul ca copiii trebuie dati spre adoptie, sunt primii care sunt intrebati daca vor sa-i adopte si ei spun ca nu doresc, in ideea de a mai castiga niste bani (n.r. salariul de asistent maternal). Copilul aflat in grija asistentului maternal din Bocsa a fost din anul 2014 dat spre adoptie, doar ca nimeni pana in acest moment nu a fost interesat sa-l adopte, pentru ca este un copil greu adoptabil”, a afirmat Elena Amzoi.

Asistentul maternal din Bocsa trebuie sa o predea pe Gabriela in data de 3 iulie, pentru a fi adoptata de familia din Timisoara.

„Sorina” este cel mai cunoscut caz despre un copil crescut de asistenti maternali si adoptat, ulterior, dupa ce fetita a fost luata cu mascatii, la sfarsitul saptamanii trecute, din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, copila fiind infiata de o familie din America. Momentul in care mascatii au intrat in casa si au luat fetita a fost filmat de familia care a crescut-o. In imagini se observa cum copila refuza sa mearga cu oamenii legii si striga „mami, nu vreau sa plec!”. Si vecinii au fost revoltati de aceasta situatie. Imediat dupa ce fetita a fost luata din casa a aparut un val de nemultumiri, oamenii fiind suparati de faptul ca fetita a fost luata impotriva vointei ei.

Asistenta maternala care a avut grija de fetita luata din casa de mascati, la Baia de Arama, sustinea ca nu a refuzat adoptia copilei si a fost obligata sa semneze o declaratie gata scrisa.

Sursa: Mediafax

Citeste si Parintii adoptivi ai Sorinei cer stramutarea judecarii ordonantei presedintiale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here