Vino la un curs gratuit de pregatire in caz de cutremur!

Daca Romania ar fi lovita de un cutremur mare, multi dintre noi am fi prinsi nepregatiti. Pentru ca un asemenea dezastru nu este previzibil, este momentul sa inveti cateva reguli esentiale care iti pot salva viata tie si celor apropiati. Vino la un curs gratuit de pregatire in caz de cutremur! Afla aici unde va avea loc si cum te poti inscrie.

Reprezentantii ARCEN si Re:Rise vor sustine sambata, pe 29 februarie 2020, la Sun Plazaetajul 1, zona centralaun curs gratuit de pregatire in caz de seism.

In repetate randuri, oficialii au spus ca Romania nu este pregatita pentru un cutremur asemanator celui din 4 martie 1977, care a avut magnitudinea de 7,2 pe scara Richter, mai ales din cauza numarului mare de cladiri cu risc seismic. Doar in Bucuresti sunt peste 2200 de imobile vulnerabile la cutremur, potrivit calculelor Re:Rise privind rezistenta cladirilor. De aceea, acum ai ocazia sa inveti de la specialisti cum sa reactionezi in cazul unui cutremur.

Cursul gratuit oferit de Sun Plaza cuprinde sfaturi concrete despre cum sa te pregatesti pentru un cutremur major si cum sa iti pui la punct propriul plan de urgenta. De asemenea, vei invata ce sa faci in timpul seismului, care sunt primii pasi post-cutremur, dar si ce contine kit-ul de supravietuire. In plus, vei afla cum poti beneficia gratuit de expertiza tehnica a imobilului in care locuiesti si in ce conditii pot fi consolidate cladirile cu risc seismic prin programele finantate de stat.

”Sun Help este platforma care aduce clientilor o serie de workshop-uri gratuite, gandite sa vina in ajutorul comunitatii, pe teme diverse, utile, necesare in viata de zi cu zi, fara taxa de participare. Prima editie a adus in atentia vizitatorilor Centrului Comercial cursuri despre acordarea primului ajutor la nou-nascuti,cea de-a doua editie fiind dedicata educatiei in caz de cutremur.”, spune reprezentantul Sun Plaza.

Evenimentul cuprinde trei serii, a cate doua ore fiecare: 10.00-12.00, 13.00-15.00, 16.00-18.00. Pentru fiecare serie sunt disponibile cate 65 de locuri. Fiecare curs va avea o parte teroretica si una practica, iar, la final, cursantii vor primi cate o diploma de participare.

Intrarea este gratuita, dar trebuie sa te inscrii completand formularul de aici: https://www.sun-plaza.ro/sunhelp. Daca te inscrii la curs, rugamintea organizatorilor este sa ajungi cu 10-15 minute inainte de ora inceperii, pentru a te putea inregistra.

Mai multe detalii pe Facebook si pe website.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here