Urmeaza sa te intorci din concediul de maternitate? Afla despre situatia joburilor din Bucuresti pentru a fi pregatita

Daca ai ramas cu cel mic doar cateva luni acasa dupa nastere sau ai vrut sa profiti din plin de perioada de maternitate, cu siguranta intoarcerea la job poate parea dificila. In special, atunci cand pentru luni bune te-ai deconectat de ceea ce inseamna piata fortei de munca din Romania sau domeniile cu cele mai multe joburi din Bucuresti si din tara.

Domeniile cu cele mai multe joburi in Bucuresti

38% dintre angajatorii care au participat la studiul Hipo au declarat ca vor angaja specialisti cu experienta (candidati cu peste 3 ani experienta), in timp ce jumatate dintre ei au pozitii disponibile pentru juniori (absolventi, studenti, candidati cu experienta sub 3 ani).

Pentru prima oara in trei ani, domeniul IT Software a urcat pe prima pozitie, depasind Vanzarile. Urmatoarele domenii in care se fac cele mai multe angajari in Bucuresti sunt Customer Support, Contabiliate si Inginerie.

Domeniile in care vor fi cele mai putine joburi in Bucuresti sunt Juridic, Achizitii, IT Hardware si Marketing – PR.

Salariile angajatilor

Cei care au joburi in Bucuresti castiga cele mai mari salarii din Romania, cu un salariu mediu de 3.500 de lei net/luna. Potrivit statisticilor INS, orasul Bucuresti se afla in topul zonelor cu cele mai marii salarii din economie, fiind urmat de Cluj, Timis, Ilfov si Sibiu.

9 domenii au depasit salariul mediu de 1.000 de euro net, potrivit Institutului National de Statistica. Astfel, cei care isi cauta locuri de munca in Bucuresti in IT, banking, asigurari, transporturi aeriene, administratie publica si aparare sau editare se vor putea bucura de cele mai mari salarii medii. Cu toate acestea, nici cei care lucreaza in alte domenii nu trebuie sa isi faca griji, deoarece trei sferturi dintre angajatori considera ca salariile se vor mari.

In plus, angajatorii sunt optimisti in ceea ce priveste posibilitatea majorarii salariilor, 68% dintre cei care au participat la studiul Hipo au mentionat ca salariilor se vor mari anul acesta.

Ce abilitati trebuie sa aiba angajatii in prezent?

Competentele soft au fost dintotdeauna importante si necesare pentru a putea performa la locul de munca. In prezent acestea au devenit vitale datorita dezvoltarilor tehnologice si a nevoii de recalificare profesionala.

Atat in cazul candidatilor juniori, cat si a celor seniori, experienta de lucru anterioara este principalul criteriu pentru joburile din Bucuresti si din tara.

Pentru candidatii seniori companiile continua sa puna accent pe competentele practice si motivatia de a lucra in domeniul de interes.

In topul celor mai cautate abilitati soft se afla creativitatea potrivit unei analize realizate de LinkedIn pe textele anunturilor de joburi. Pentru angajatorii din Romania, abilitatile de comunicare, flexibilitatea si adaptabilitatea, proactivitatea, orientarea catre rezultate si capacitatea de invatare continua sunt cele mai importante in selectia si recrutarea de angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here