Tiramisu cu Nesquik

Vrei sa iti surprinzi copilul cu un desert foarte gustos? Afla cum poti prepara un tiramisu numai bun pentru cel mic!

Mod de preparare:

Se amestecă uşor crema Mascarpone cu frişca până se face ca o spumă, şi se omogenizează amestecul. Se face un sirop din lapte cu Nesquik pentru a se însiropa pişcoturile. Pişcoturile fie se înmoaie în Nesquik fie se toarnă peste ele pe măsură ce sunt aşezate în straturi. Se pot aşeza într-o tavă sau pe un platou cu margini mai ridicate, un rând de pişcoturi, astfel să nu rămână spaţii libere între ele, apoi se toarnă nesquik. Se pune un strat de cremă obţinută din Mascarpone şi frişcă. Se întinde cu grijă. Apoi se mai aşază un strat de pişcoturi însiropate cu Nesquik. Şi din nou cremă. Se pudrează din belşug cu Nesquik, astfel încât să se formeze un strat uniform, şi se lasă la frigider peste noapte. Tiramisu nu este un desert foarte dulce. De aceea în funcţie de preferinţele micuţilor, pentru ca prăjitura să fie mai dulce, se poate adăuga zahăr pudră la siropul Nesquik cu care se îmbibă pişcoturile. Şi pentru a fi şi mai dulce se poate adăuga şi pe deasupra cremei înainte de a pune al doilea strat de pişcoturi şi la sfârşit, înainte de a pudra cu Nesquik.

Varianta traditionala

Reţeta tradiţională se prepară cu ouă bătute spumă şi amestecate cu crema Mascarpone. Însă pentru copii e de preferat varianta cu frişcă în locul spumei de ouă. Ouăle crude nu sunt recomandate în general copiilor, mai ales celor cu un fond alergic puternic. De asemenea, e bine să eviţi să dai ouă crude în preparate copiilor, pentru că acestea sunt foarte susceptibile de a provoca toxiinfecţii alimentare, fiind purtătoare de bacterii (precum Salmonalla de exemplu). Poţi face Mascarpone acasă pentru că este o brânzică relativ simplu de făcut, mai ales pentru că presată sau ţinută la maturat. Se adună smântâna din lapte prin încălzire apoi se încheagă cu un acid. Se ia apoi amestecul de pe foc şi se lasă câteva momente, apoi se stoarce zeama în exces. Ca acid se poate folosi clasicul suc de lămâie. Este important de reţinut că Mascarpone este o brânzică proaspătă, de aceea trebuie consumată în câteva zile după ce este făcută.

Ce este Mascarpone

Mascarpone este o brânză delicată, cremoasă datorită conţinutului ridicat de unt, de aproximativ 70%, şi are culoarea smânânii proaspete. Este făcută din lapte de vacă, nu din alte tipuri de lapte, deci e foarte bună în preparatele pe care le oferi copiilor. Cel mai ades este asociată deserturilor, chiar dacă este de fapt o brânzică fină. Se mai foloseşte foarte des la pastele preparate cu feluri de brânze, în amestec cu smântână. De asemenea se poate folosi ca sos alături de feluri care sunt mai puţin savuroase. Înapoi în timp, Mascarpone ne duce până în jurul anului 1500. Lombardia (ce includea Brescia, Cremona, Mantova, Milano, Sondrio) era renumită pentru bogăţia în produse agricole şi mai ales lactate. Se pare că numele, complicat, vine de la expesia spaniolă „ mas que bueno“, adică „mai mult decât bun“. Dar mai degrabă se pare că vine de la denumirea unui lapte căruia i se spunea „mascarpa“.

Crema Mascarpone este fină şi delicată, şi poate înlocui adesea untul. În reţetele de orey de exemplu. De asemenea, în combinaţie cu fructe de sezon, sau fructe pur şi simplu. Pe o feliuţă de pâină bună se poate întinde în loc de unt şi se adaugă miere sau chiar dulceaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here