Tabara la Costinesti pentru 100 de copii din sistemul de protectie speciala in sistemul rezidential

100 de copii din sistemul de protectie speciala in sistemul rezidential sunt in tabara la Costinesti. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 a organizat in perioada 02-07.07.2019, o tabara pentru acesti copii, care isi vor petrece o saptamana din vacanta de vara pe litoralul romanesc.

Citeste si Vacanta cu parintii sau vacanta in tabara?

Cei 100 de copii care provin de la Centrul de Servicii pentru Copilul cu Handicap, Serviciul Alternative de Tip Rezidential si Centrul Pilot de Protectie al Copilului Victima a Traficului de Fiinte Umane „Gavroche” au varste cuprinse intre 8 si 21 de ani.

Copiii beneficiaza atat de cazare, cat si de toate mesele zilnice, in cadrul unitatii hoteliere Iunona din statiunea Costinesti. Programul taberei include activitati zilnice de recreere si socializare pe plaja si diverse excursii tematice in judetul Constanta.

Tabara de la Costinesti le va oferi celor 100 de copii din sistemul de protectie al DGASPC Sector 2 nu doar posibilitatea de a-si petrece o parte din vacanta de vara intr-un mediu relaxant, la malul marii, ci si oportunitatea de a-si explora independenta si de a lega prietenii noi. Copiii vor participa la o serie de programe recreative, menite sa le dezvolte abilitatile sociale, abilitatile de comunicare si sa le creasca increderea in fortele proprii.

”Consideram ca astfel de experiente sunt mai mult decat binevenite pentru copiii din sistemul de protectie al DGASPC Sector 2 care s-au aflat si se vor afla  in continuare in centrul preocuparilor noastre. DGASPC Sector 2 a organizat astfel de tabere in fiecare an, iar anul acesta, pe langa tabara de la Costinesti, copiii vor beneficia si de o tabara la munte”, a declarat Mugur Mihai Toader, edilul Sectorului 2.

Citeste si Familiile adoptive pot merge intr-o tabara terapeutica unde copiii participa gratuit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here