Stimulente pentru angajarea elevilor pe perioada vacantei

Se acorda stimulente pentru angajarea elevilor pe perioada vacantei. Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar, in valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca pe perioada vacantei.

Citeste si Ce este jocul? Este “locul de munca” al copiilor!

Angajarea elevilor si studentilor se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a incheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Beneficiaza de stimulentul financiar lunar prevazut mai sus angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza urmatoarelor documente:

  1. a) contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;
  2. b) contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Pentru informatii suplimentare, angajatorii interesati se pot adresa agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, ale caror date de contact sunt disponibile la adresa: www.anofm.ro

Citeste si Un liceu din Bucuresti primeste sprijin financiar pentru un spatiu de joaca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here