Roxana Bucur isi prezinta prima carte de educatie financiara pentru copii la Zilele Bucuriei

Bucurestenii care fac o plimbare in Parcul Kiseleff, o pot intalni duminica pe Roxana Bucur autoarea cartii pentru copii ,,Maruntila si Bancnotila”, consultant financiar si autoarea blogului Psihologia banilor. Incepand cu orele 17.30, la intrarea Arh. Ion Mincu, in cadrul evenimentului Zilele Bucuriei, Roxana Bucur isi prezinta prima carte de educatie financiara pentru copii ,,Maruntila si Bancnotila”.

Roxana Bucur, autoarea cartii Maruntila si Bancnotila

Absolventa a facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, promotia 2014 si a masterului interdisciplinar: Pedagogii alternative, psihologie pozitiva si arta teatrala in educatie, pasionata de oameni, psihologie, educatie si finante personale, in urma cu 3 ani, Roxana a devenit planificator si consultant financiar independent; un consultant fiduciar axat pe nevoile si dorintele oamenilor in planificarea realizarii obiectivelor lor financiare.
Pasionata de scris, inca de la finalul facultatii, si-a deschis un blog intitulat sugestiv: Psihologiabanilor care imbina cele doua mari domenii de interes: psihologie si finante personale. Nu dupa mult timp a urmat scrierea cartii ,,Maruntila si Bancnotila”.

Motivatia cea mai mare pentru a scrie aceasta carte pentru copii a reprezentat-o dorinta de a impartasi si cu ceilalti informatiile pe care le detine si pentru a forma tineri, viitori adulti in acest domeniu al finantelor personale. Educatia financiara inceputa de mic copil ofera baze solide pentru realizarea financiara de maine, formand un adult responsabil cu finantele sale, matur in realizarea nevoilor financiare si informat cu privire la intreg angrenajul financiar.

Vezi si De ce sa facem educatie financiara copiilor?

Cum ti-a venit ideea sa scrii aceasta carte?
A venit din experienta proprie si din experienta clientilor mei. Frustrarea a fost emotia care m-a determinat sa scriu aceasta carte cu principii financiare; obisnuintele si comportamentele financiare se deprind in copilarie, se solidifica si determina realizarile financiare de la varsta adulta, dar cand ele nu sunt create, in copilarie, atunci ca adult solutia este sa incepi sa te disciplinezi financiar, sa te educi, iar acest proces poate fi unul lent sau greu de realizat la o varsta foarte inaintata.

Cat timp ti-a luat scrierea ei?
Propriu-zis: cateva ore intr -o noapte. Povestea a fost rafinata in 9 luni, timp in care a trecut prin mana mai multor oameni, specialisti in educatie, profesori si profesori universitari.

Cine este Maruntila?
Maruntila sunt eu. Un copil care are un obiectiv ce, desi este unul indepartat, maret, pot spune unii, actioneaza pentru a-si realiza obiectivul si anume: economiseste si are grija de banii sai.

Cine este Bancnotila? Ce trebuie sa stie copiii despre aceste personaje?
Bancnotila sunt toti ceilalti din familia mea, care isi doreau lucruri neimportante pe termen lung, dar incarcate emotional pentru ACUM. Bancnotila reprezinta personajul care inglobeaza mentalitatea de a ”trai acum” fara a avea grija de banii sai si fara a se gandi la ceea ce isi doreste, la ce vrea sa obtina mai tarziu, pentru ca se lasa prada recompenselor de termen scurt.
Copiii pot citi despre actiunile, obisnuintele celor doua personaje si ii lasam sa observam care este mentalitatea lor, atitudinea lor, indrumandu-i spre a afla ce sunt banii, ce pot face cu ei si a stabili acel comportament prielnic pentru viitorul lor financiar.

De ce o carte de povesti si de colorat?
Povestile sunt agreate de copii si de adulti, caci au o maniera metaforica, placuta. Prin povesti, copiii isi creeaza o maniera de a actiona in viata, se identifica cu personajele si imprumuta din calitatile lor si isi creeaza perspective de comportament viitoare, iar adultii accepta o informatie daca ea este prezentata sub forma de poveste (Ccartea adresandu-se si adultilor, nu numai copiilor). Cartea de colorat am gandit-o ca o surpriza, copiii fiind incantati de surprize – una dintre emotiile universale. De asemenea, prin actiunea de a colora ilustratiile reprezentative din cadrul povestii, copiii vor repovesti, isi vor reaminti firul povestii, iar informatiile se vor consolida astfel.

Ce mesaj transmiti la lansarea cartii?
Lansarea cartii va avea ca mesaj principal observarea importantei acestei ”noi educatii”: educatia financiara.
Educatia finnaciara poate fi facuta atat copiilor, cat si adultilor, iar imbunatatirea situatiei financiare este necesara a fi inceputa de la noi, de la insusirea informatiilor, obisnuintelor, comportamentelor sanataoase pentru banii nostrii.

De ce ar trebui sa aiba copiii aceasta carte?
Aceasta carte ar fi necesar sa fie in fiecare casa, in special, unde exista un copil incepand cu varsta de 3 ani, pentru a fi un adult responsabil cu banii sai si cu siguranta financiara a sa si a viitoarei sale familii, punand astfel fundatia, unei vieti, daca nu prospere, cel putin lipsite de griji cu privire la bani si la siguranta zilei de maine.

De ce lansarea in cadrul acestui eveniment? Ce pregatesti la lansare?
Lansarea are loc in cadrul acestui eveniment, intrucat a venit la propunerea Cristinei Beu, careia ii multumesc pe aceasta cale, organizatoarea evenimentului si a lansarii cartii mele, fiind entuziasmata de ideea cartii si constientizand importanta educatiei financiare si pentru copii.
Lansarea va avea si surprize din partea mea si a colegilor din echipa mea, responsabili de cresterea educatiei financiare si, de asemenea, va fi anuntata ideea unui nou proiect de educatie financiara pentru copii ce va fi sustinut de cei care rezoneaza cu ideea educatiei financiare si doresc sa se implice in cresterea acestui nivel .

Daca vreti sa achizitionati cartea, cu autograf din partea autoarei, daca aveti intrebari pentru Roxana Bucur, nu ratati evenimentul lansarii cartii Maruntila si Bancnotila. Superbebe.ro o va avea ca invitata pe Roxana Bucur la standul sau din cadrul targului Baby Expo, organizat in ultima saptamana din septembrie la Sala Polivalenta Bucuresti. Va invitam s-o cunoasteti la standul Superbebe.ro, sa discutati cu Roxana fata in fata si sa-I rasfoiti pe indelete cartea, iar daca va place s-o achizitionati. De asemenea, va invitam s-o urmariti pe siteul superbebe.ro, unde scrie articole de educatie financiara pentru copii.

Autor: Alexandra Manaila

Vezi si Topul celor 3 greseli pe care parintii le fac atunci cand incearca sa-si educe copiii despre bani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here