Reteta zilei: omleta-clatita cu salata

Photo by Styves Exantus from Pexels

Pentru zilele in care nu ai timp prea mult pentru a gati, dar in acelasi timp iti doresti ca mancarea sa fie satioasa si neaparat gustoasa, atunci iti propunem o reteta de omleta-clatita cu salata. Iata de ce ai nevoie.

Portie pentru: 2 portii

Timp pregatire si preparare: 20 de minute

INGREDIENTE:

  • 4 oua;
  • 2 rosii;
  • 2 castraveti;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 1 salata verde mai mare;
  • 2 linguri boabe de porumb fiert/boabe de fasole,
  • 3 linguri ulei de masline;
  • 1 lamaie;
  • 1 legatura de patrunjel verde;
  • sare, piper.

Cum se prepara:

Pregatiti doua omlete din cate 2 oua amestecate cu patrunjel taiat marunt. Prajiti-le pe amandoua partile. Luati-le din tigaie, lasati-le la racit si apoi rulati-le ca pe clatite. Taiati rosiile, castravetii, ceapa in rondele sau cubulete. Puneti-le intr-un castron. Adaugati fasii din frunze de salata si boabele de porumbsau boabele de fasole. Stropiti amestecul de legume cu ulei si zeama de lamaie. Condimentati cu sare si piper. Apoi umpleti omletele cu amestecul de legume condimentat. Taiati felii din rulourile de omlete obtinute si asezati-le pe marginea unui platou cu salata.

Cateva trucuri

  • Inainte de a prepara orice salata, indiferent ca este vorba de salata verde sau salata de legume, trebuie sa-ti amintesti ca asezonarea cu ulei, zeama de lamaie, sare si piper se face numai cu cateva minute inainte de servire. Altfel, salata se va inmuia si isi va pierde din gustul proaspat.
  • Salata verde se rupe, nu se taie. Daca va fi taiata cu cutitul, lama de otel va oxida leguma, ceea ce va duce la pierderea gustului proaspat.

Citeste si: Reteta zilei: Omleta cu branza, un mic dejun consistent

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here