Solutii inovatoare pentru pielea atopica

Eczema atopica este o problema cutanata din ce in ce mai frecventa, care se manifesta printr-o uscaciune extrema, mancarimi si un discomfort cutanat uneori intens. Asociata cu factori genetici si de mediu, aceasta se manifesta adesea incepand cu luna a treia de viata, apoi se atenueaza dupa cativa ani. Insa pielea copiilor care au suferit de aceasta problema va ramane uscata. Descopera impreuna cu noi cum sa identifici o piele cu tendinta atopica si cum poate fi ingrijita.

Pielea uscata cu tendinta atopica este o piele saraca in lipide, elemente grase care asigura in mod normal etanseitatea barierei cutanate. Din acest motiv, pielea cu tendinta atopica este mai vulnerabila fata de agresiunile externe. Aceasta fragilitate este asociata cu o reactivitatea normala a sistemului imunitar de aparare.

In primul rand, pielea este extrem de uscata, aspra la atingere, poate prezenta mici scuame. Pe piele apar regulat sau periodic placi rosii, uscate si aspre, in special pe fata, la nivelul pliurilor (gat, cot, partea posterioara a genunchilor) si la extremitati (maini, incheieturile mainilor, glezne). Pielea prezinta mancarimi puternice, uneori pana la tulburarea somnului.

Pentru a veni in ajutorul bebelusilor care sufera de aceasta afectiune, Mustela a creat prima pijama cu efect calmant STELATOPIA®, care combina bumbac 100% cu formula calmanta cu ingrediente 100% de origine naturala micro-incapsulate.

Pijamaua cu Efect Calmant Stelatopia este creata din fibre de bumbac organice 100%, recomandate pentru piele cu tendinta atopica, certificat DEKO-TEX, o marca europeana care impune controlul strict pentru a asigura interzicerea utilizarii de chimicale daunatoare. Cusaturile sunt la exterior, pentru a nu irita pielea iar masura este ajustabila.

In material sunt incapsulate ingrediente naturale patentate:                                   

– Ulei de avocado: ajuta la intarirea si protejarea filmului hidrolipidic pentru a favoriza refacerea barierei cutanate afectata in cazul pielii cu tendinta atopica.

– Oleodistilat de floarea soarelui: are proprietati calmante si ofera lipide esentiale pentru a mentine hidratarea barierei cutanate.

– Ceramide: ajuta la refacerea barierei cutanate

– Scualan: emolient natural, similar cu unele lipide ale pielii

– Vitamina E: antioxidant

Pijamaua cu Efect Calmant Stelatopia contribuie la ameliorarea somnului bebelusului si reduce senzatia de mancarime a pielii. Astfel, pielea este calmata, catifelata, iar bebelusul poate dormi linistit.

https://www.mustela.ro/content/STELATOPIAr-Pijama-cu-efect-calmant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here