Sfaturi utile pentru alegerea patutului de bebelus, mesei de infasat, comodei si dulapiorului primului bebelus

Patutul este selectat in functie de varsta bebelusului. De exemplu, pentru nou-nascuti si sugari, este potrivit patutul tip balansoar, iar pentru bebelusii de pana la 2-3 ani sunt potrivite modelele clasice. Pentru camera bebelusului ai nevoie de un set mobilier camera bebelusului. Acesta include in arsenalul sau un patut, o comoda bebe cu masa de infasat si cadita si dulapiorul primului bebelus.

Cum sa alegi patutul bebelusului

Sarcina maxima. Acest parametru depinde, in primul rand, de greutatea copilului, care la randul sau este legata de varsta lui. De exemplu, greutatea medie a unui copil de doi ani, este de 12-14 kg, iar pentru un copil de trei ani – 14-16 kg. In plus, ar trebui sa iei in considerare incarcatura asociata cu sariturile si diverse jocuri ale copilului.

Saltea. Aceasta trebuie selectata in functie de dimensiunea patutului si sa fie din materiale ecologice.

Peretele lateral detasabil. Un astfel de patut permite deschiderea peretelui lateral al patutului atunci cand il culci sau cand se trezeste. Inchis, ofera protectie impotriva caderii copilului. De asemenea, este convenabil pentru schimbarea hainutelor.

Dupa nasterea copilului, viata parintilor se schimba: trebuie sa schimbi copilul in mod regulat, sa-i schimbi scutecele de unica folosinta, sa-i tratezi pielea, sa-i faci masaj etc. Pentru ca numeroasele proceduri sa fie facute cat mai usor, convenabil si rapid, este necesar sa creezi un loc special pentru masa de infasat, comoda si dulapiorul primului bebelus. Medicii recomanda depozitarea hainelor copilului separat de lucrurile adultilor, si de aceea, vei avea nevoie de o comoda si un dulapior pentru copii.

Masa de infasat

Masa de infasat este o suprafata plana care este folosita pentru a schimba hainele sau scutecele copilului. Ofera un mediu sigur pentru ingrijirea si comunicarea cu copilul nou-nascut. Masa este amplasata la o inaltime confortabila si este echipata cu un raft convenabil pentru depozitare, astfel incat sa ai la indemana lucrurile potrivite pe care sa le apuci cu o mana, iar cealalta mana sa o tii pe copil.

Comoda cu cadita si masa de infasat sunt destinate bebelusilor de la 0 la 12 luni. Montajul este realizat pe un suport antiderapant, iar suprafata pe care se aseaza bebelusul, este moale, cu un sistem de fixare sigur. Cadita este larga, anatomica si poate fi folosita in 2 pozitii, pentru bebelusii intre 0-6 luni si cei intre 6-12 luni. Are o tava pentru bureti, sapun si un sistem pentru alimentarea cu apa.

Comoda si dulapiorul primului bebelus

Comoda si dulapiorul primului bebelus sunt tipuri de mobilier universal. De asemenea, sunt elemente organizatorice ale spatiului. De asemenea, astfel de elemente de mobilier pentru bebelusi, pot fi dotate cu o masa de infasat confortabila pentru schimbarea si ingrijirea nou-nascutului. Aceste tipuri de mobilier iti permit sa pastrezi la indemana tot ceea ce ai nevoie pentru copilul tau: lenjerie pentru patut, glisiere, produse de igiena si medicamente. Pe masura ce copilul creste, comoda si dulapiorul nu isi vor pierde functionalitatea. Singurul lucru care se va schimba, va fi umplerea rafturilor si sertarelor cu lucruri noi.

Alegerea unui set mobilier pentru camera bebelusului, este cel mai adesea determinata de suprafata camerei rezervata bebelusului, de capacitatile materiale ale parintilor, precum si de designul exterior al mobilierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here