Am reteta asta de la colega mea Diana. E primul post pe care il tin de cativa ani asa ca m-am documentat din timp pentru retete si vi le impartasesc pe cele care m-au cucerit. Supa de linte verde a Dianei este una dintre ele.
Vezi si Reteta zilei: piure de urzici cu lapte si mozzarella
Ingrediente:
- 300 g linte verde;
- O ceapa mare;
- 1 morcov mediu;
- 1 telina mica;
- 1 pastarnac mic;
- O radacina de patrunjel mica;
- Cate o jumatate de ardei rosu, galben si portocaliu.
- O conserva de rosii cubulete de 400 ml;
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- Cimbru;
- Patrunjel;
- Marar.
Mod de preparare:
Se pune lintea la fiert cu putina sare. Dupa ce fierbe cam 10 minute se adauga albitura intreaga, ceapa tocata solzisori si morcovul cubulete mici. Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc mic si se adauga si ardeii, tot cubulete, tot mici. Supa e gata cand sunt fierte toate legumele. Atentie la linte sa nu se faca praf de prea mult fiert!
Albitura se scoate, se adauga rosiile cubulete si ierburile daca le aveti uscate, se mai fierbe 5 minute. Dupa ce s-a oprit focul se adauga uleiul. Daca aveti ierburile proaspete se adauga tot acum, foarte marunt tocate.
Mixul asta de ierburi mi s-a parut cam neobisnuit la inceput, dar hei, uimirea este combustibilul fericirii, asa ca am zis sa fiu curajoasa. Nu am regretat pentru ca alaturarea cimbrului cu mararul si leusteanul este exact savoarea speciala a acestei supe! Multumesc Di!
A fost prima supa de linte pe care au mancat-o fetitele mele! Poate ca a contat si ca le-am spus ca e reteta Dianei… Cand triajul de la gradinita ma obliga sa le aduc pe fete sa imprastie virusurile printre colegii mei de birou, Diana este cea care le face mereu unghiile cu oja adevarata.
Citeste si Reteta zilei: supa crema de telina
Autor: Consuela Binder
in cata apa ati pus lintea la fiert?
Buna ziua, raportul de apa este de unul la trei (pentru 300 de grame de linte, aproximativ 1 litru de apa).