Frittata este o mancare pe baza de oua care tinde la perfectiune. Un fel de omleta imbogatita cu tot ce vrem, ce ne place, ce ne trece prin inspiratie si care cel mai bine se face la cuptor, dar nu e imposibil de facut si pe aragaz. Cand mai ai diverse resturi prin frigider si cateva oua, poti face o frittata si ai o mancare minunata.
Citeste si Reteta zilei: Oua grecesti sau ochiuri in sos de rosii
Inspiratia mea de ieri a venit pe fondul unui frigider aproape gol dupa weekend si al unei nevoi de a gati ceva pentru toata familia, bun de pus in pachetul de scoala si in cel de serviciu.
Ingrediente:
- 6 oua mari
- 200 g bacon;
- 200 g resturi de branzeturi – mozzarella, parmezan, gouda- am avut eu, dar chiar puteti folosi orice aveti;
- 4 fire de ceapa verde;
- O jumatate de dovlecel;
- O legatura de patrunjel; as fi pus marar daca as fi avut
- 150 g de fasole verde decongelata;
- Trei sferturi de cana de faina de cocos; puteti pune orice fel de faina aveti;
- Piper proaspat rasnit.
Ar mai fi mers niste lapte, iaurt sau smantana, dar se aflau doar pe lista de cumparaturi, nici un rest prin frigider. Daca aveti, puneti cam trei sferturi de cana.
Mod de preparare:
Dovlecelul curatat si spalat se rade pe razatoarea mica, se da cu un praf de sare si se lasa intr-o strecuratoare la scurs, apoi se stoarce foarte bine de apa. Baconul se taie cubulete, branzeturile se rad pe razatoarea mare. Ceapa verde curatata si spalata se taie nu foarte marunt, bucati de cam un centimetru. Fasolea verde scursa bine de apa, taiata tot asa, bucatele de 1-2 cm lungime. Patrunjelul spalat se toaca marunt.
Toate acestea, impreuna cu faina, se amesteca intr-un castron incapator. Ouale se bat putin inainte, mai mult decat pentru omleta, apoi se incoporeaza foarte bine, in asa fel incat toate ingredientele sa fie cuprinse de ouale batute. Un praf de piper proaspat rasnit la final. Sare puneti doar in functie de branzeturile pe care le folositi.
Am doua tavi cu forme pentru briose, compozitia de mai sus mi-a ajuns exact pentru ele.
Se dau la cuptorul preincins la 160 grade pentru cam 20 minute sau pana ce cresc putin briosele si se rumenesc deasupra.
Dupa ce se racesc putin, ies foarte usor din forme.
Au fost grozave. Le-am mancat alaturi de o salata verde cu lamaie. Am pus in toate pachetelele pe care le-am facut dimineata, cu cate o jumatate de ardei gras verde. Astept impresii diseara!
Voua v-au iesit? V-au placut? Daca da, scrieti-ne pe adresa redactiei [email protected] sau pe facebook.
Citeste si Reteta zilei: salata de avocado sau un guacamole mai simplu
Autor: Consuela Binder