Reteta zilei: Tocanita de curcan cu galuste

Noua ne plac foarte mult mancarurile traditionale romanesti si in special cele care ne amintesc de copilarie, de bunici, de acea senzatie de ,,fara griji”, de mancare gustoasa si alergat in voie pe afara.

Daca doresti sa-i bucuri pe cei dragi cu ceva mai traditional, atunci iti propun o reteta de tocanita de curcan cu galuste. Poti gasi aici care sunt ingredientele de care ai nevoie, precum si toate detaliile de preparare.

Citeste si: Reteta zilei: Pulpa de curcan umpluta

Ingrediente pentru tocanita:

  • 1 kg carne de curcan
  • 2 cepe
  • Cativa catei de usutori
  • Boia
  • Piper
  • Sare
  • 2 cani lapte
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri smantana

Ingrediente pentru galuste:

  • 2 oua
  • 400 g gris
  • 3-4 linguri faina
  • Sare

Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase

Mod de preparare:

  1. Pentru tocanita se curata cepele, se toaca marunt, apoi se calesc impreuna cu o parte din usturoiul tocat. Se spala carnea de curcan, se taie cubulete si se adauga in cratita impreuna cu boia, sare si piper, dupa gust. Se acopera totul cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp, separat, se face un fel de sos din usturoiul ramas, faina, laptele si smantana, iar cand carnea este fiarta, se adauga si acest sos, dupa care se mai lasa sa fiarba cinci-sase minute.
  2. Pentru galuste: se amesteca ouale cu faina, grisul si praful de sare cat sa iasa o pasta potrivit de groasa. Cand apa clocoteste, se da drumul galustelor si se lasa sa fiarba 5 minute. Dupa ce au fiert se trec prin apa rece, se scurg si se adauga sosul cu carne. Se presara marar deasupra.

Tocanita se serveste calda si de obicei, dupa o portie, se mai cere una. Pofta buna!

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: Tocana din orice fel de carne

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here