Reteta zilei: Tartine cu sardine si rosii

Pentru zilele in care vin in vizita prieteni dragi si iti doresti sa-i surprinzi cu ceva gustos, dar si sa-i faci sa se simta bine, iti propun o reteta de tartine cu sardine si rosii. Afla aici de ce ai nevoie si cum sa le prepari.

Citeste si: Reteta zilei: Cosulete de rosii cu peste

Ingrediente: 

  • 3 cutii de sardine fara oase
  • 2 cepe mari
  • 5 rosii mari
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cateva felii de paine prajita (preparata in casa sau cumparata).

Magia din bucatarie:

  1. Se incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Se curata ceapa, apoi se taie marunt. Rosiile, dupa ce au fost spalate, se taie rondele. Intr-o cratita se pune la incalzit uleiul si se pune ceapa la calit, la foc mediu, timp de aproximativ doua minute. Se ,,uda” apoi cu 3 linguri de apa. Se adauga rosiile, se amesteca si se mai lasa la foc circa 5 minute.
  2. Se pune sare si piper dupa gust. Dupa ce aceasta compozitie a fost terminata si s-a racit, se pun sardine pe paine, iar deasupra rosiile.

Citeste si: Reteta zilei: ciorba de peste munteneasca

E bine de stiut: sardinele pot fi preparate acasa! 

Exista si posibilitatea prin care iti poti prepara acasa sardine in ulei fara a mai fi nevoita sa le cumperi din magazin. Iata ce ai de facut: ai nevoie de 4 cani si jumatate de ulei, 3 lingurite de sare fina, 1,5 kg de sardine, 2 si jumatate cani de otet.

Trebuie sa speli foarte bine sardinele si sa le indepartezi capul si intestinele. Le lasi apoi la scurs timp de trei ore. Se pun intr-un castron de otet, se adauga sare si se lasa acoperite cu un capac din metal timp de alte patru ore.

Dupa acest timp, sardinele se scurg bine de otet timp si li se indeparteaza coloana vertebrala. Sardinele trebuie puse din nou in otet timp de 4-5 ore pana devin albe. Sunt apoi scoase si lasate sa se scurga. Dupa ce s-au scurs se pun in vase de sticla in care e pus uleiul si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se pastreaza 4-5 luni. 

S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: chiftelute cu somon

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here