Reteta zilei: Strudel de piersici

Strudel de mere? Da! Strudel de pere? Sigur ca da! Dar ce zici de strudel de piersici? Este mai mult decat delicios si de cate ori il fac, copilul ma ajuta. Afla aici de ce ai nevoie si cum se prepara.

Citeste si: Reteta zilei: Prajitura cu caise

Ingrediente: 

  • 4 foi de placinta (cu care esti obisnuita)
  • 1 mar
  • 3-4 piersici
  • 2 linguri de alune pisate
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de zahar pudra
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura coniac (optional)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • iaurt cremos pentru servit

Citeste si: Reteta zilei: Cirese in prajitura

Magia din bucatarie: 

  1. Intr-un bol mic amesteca o lingura de miere cu coniacul si apoi unge fiecare foaie de placinta cu amestecul obtinut. Ai grija sa asezi foile pe o suprafata perfect neteda, ca mai apoi sa le asezi cu grija in tava una peste alta.
  2. Curata fructele de coaja si apoi taie-le bucatele mici. Poate sa faca si copilul acest lucru, insa cu un cutitas de plastic. Eventual taie tu bucati mai mici pe lung si apoi da-i lui sa le marunteasca. De asemenea, roaga-l sa le intinda frumos pe toata suprafata foilor, iar deasupra toarna mierea ramasa, astfel incat sa acopere fructele intinse pe suprafata foilor. Dupa care urmeaza o alta activitate pe care o poate face copilul si anume: sa presare jumatate din alunele pisate peste fructe si miere.
  3. Trebuie sa rulezi foile de placinta peste fructe, cu grija, dar indepartand hartia de copt pe masura ce rulezi. Apoi lasa-l pe copil sa unga strudelul cu laptele.
  4. Incinge cuptorul bine, la 180 grade C. Tapeteza o tava cu hartie de copt si pune tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
  5. Este gata atunci cand fructele se inmoaie bine si foile sunt aurii. Intre timp, lasa-l pe copil sa mestece zaharul pudra cu scortisoara si sa presare amestecul astfel obtinut peste strudelul proaspat scos din cuptor.

Pofta buna!

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: Tort din biscuiti si fructe de vara

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here