Reteta zilei: Scoici cu bacon la tigaie

Cand ai la dispozitie o jumatate de ora, iata ce deliciu iti poate iesi: scoici cu bacon la tigaie! Scoicile sunt benefice organismului datorita faptului ca sunt sarace in grasimi si bogate in minerale (precum seleniu, zinc, magneziu, potasiu), vitamina B12 si proteine. Serveste scoicile fierbinti, stropite cu zeama de lamaie si presarate cu patrunjel tocat marunt. Pofta buna!

Ingrediente:

  • 400 g carne de scoici
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 300 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Spalati bine scoicile in apa rece si puneti-le la fiert in trei litri de apa in care ati mai adaugat si o lingurita cu sare. Curatati, spalati si taiati in cubulete morcovul, ardeiul gras si ceapa, iar tulpina de telina taiati-o in feliute. Puneti intr-o tigaie mare uleiul, legumele toate si 50 ml din apa in care fierb scocile si inabusiti-le la foc mic timp de cinci, sase minute.

Citeste si Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu

Puneti apoi in tigaie scoicile fierte, adaugati vinul, foile de dafin, piperul boabe, jumatate din legatura de patrunjel si potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, inca 20 de minute.

Ce trebuie sa stiti atunci cand faci turul supermarketurilor?

Pestele proaspat, inclusiv cel din import, este destul de ieftin comparativ cu alte alimente. Pestele congelat este destul de scump sau, mai bine spus, se gaseste, in general, la acelasi pret cu pestele proaspat, fapt datorat probabil costurilor de ambalare.

Codul, merluciul si macroul nu sunt pesti ieftini asa cum eram noi obisnuiti pe vremea „alimentatiei rationale” cand pescadoarele romanesti ne aduceau surplusul neexportat. Pestele de crescatorie este mai ieftin decat cel capturat. Pestele congelat de calitate are o glazura de gheata de 1-2 mm. Aceasta indica si daca transportul si stocarea s-a facut in bune conditii.

Scoicile proaspete trebuie sa fie grele la cantaritul in palma. Produsele „surimi” au legaturi vagi cu marea si sunt pline de E-uri. Asa zisele „cocteiluri” de fructe de mare suspect de ieftine contin 50% surimi.

Unele magazine ofera gratuit curatarea si eviscerarea pestelui. Nu va sfiiti sa intrebati!

Citeste si Reteta zilei: Chiftelute de pui pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here