Reteta zilei: Pui in crusta crocanta si sos de rosii

Afla aici cum poti sa stai departe de mancarea nesanatoasa, tip fast food si cum poti gati acasa un pui in crusta crocanta si sos de rosii. 

Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati

Ingrediente: 

  • Un pui
  • 2 fire de ceapa verde
  • Ulei de masline
  • Un pahar de vin alb sec
  • 2 rosii
  • 1 cana de suc de rosii
  • Boia de ardei
  • Piper boabe
  • Patrunjel verde
  • Sare, piper

Citeste si: Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu pui

Pentru amestecul crocant: 

  • O mana de fulgi de porumb
  • 1 lingura cu mustar iute
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 felie de paine
  • Lapte
  • Marar verde
  • Sare

Magia din bucatarie:

1. Se curata, se spala si apoi se taie puiul pe jumatate numai in zona pieptului. Se poate lasa si intreg, dar taiat se asaza mai bine in vas. Se condimenteaza puiul cu sare, piper macinat si boia.
2. Se asaza puiul intr-o tava, se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline, se toarna vinul, se adauga cateva boabe de piper, se rup bucati mai mari de ceapa verde si se asaza in vas peste pui.
3. Se da la cuptor si se tine pana cand puiul este pe jumatate facut. Se scoate tava cu puiul din cuptor si se adauga rosiile decojie si taiate cubulete mici si sucul de rosii. In timp ce puiul este la cuptor, se prepara amestecul crocant.
4. Se inmoaie painea in lapte si se lasa circa 5 minute dupa care se stoarce si se amesteca pe rand cu fulgii de porumb, mustarul, parmezanul ras, oul si mararul. Se condimenteaza cu sare, se amesteca bine cu lingura si apoi se acopera puiul cu acest amestec.
5. Se da din nou la cuptor si se mai lasa circa 20-25 de minute pana cand puiul este bine facut, iar crusta prinde culoare aurie. Se scoate tava din cuptor si se asaza puiul pe un platou, iar sosul se pune intr-o sosiera si se serveste alaturi de pui.
6. Se asezoneaza puiul in crusta crocanta si sos de rosii cu patrunjel verde.

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here