Reteta zilei: Paine rapida de dovleac

Painea este un aliment de baza in viata copilului, iar pentru o alimentatie echilibrata, din meniu, si mai ales de la micul dejun oferit micutului tau, acest produs nu trebuie sa lipseasca. Painea se poate consuma la orice ora din zi. Copiii mananca paine cu un fel de mancare, dar de foarte multe ori se intampla sa o prefere goala, mai ales daca este foarte proaspata, pentru a-si astampara foamea dintre mese. Nu-i stopa copilului aceasta placere, dar nu il transforma intr-un obicei alimentar.

Citeste si: Reteta zilei: paine prajita cu mere, stafide si scortisoara

Nutritionistii spun  ca o bucatica de paine este de preferat unei prajituri. Medicii afirma ca un copil cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani poate consuma intre 25 si 50 g de paine pe zi, insa cel mai important este ca micutul sa manance o painica din ingrediente sanatoase.

Daca iti doresti sa prepari paine in casa, atunci iti propun reteta de painica rapida de dovleac. Afla aici care sunt ingredientele si ce trebuie sa faci.

Citeste si: Reteta zilei: Tartine cu sardine si rosii

Ingrediente:

  • 125 g prune taiate si fierte
  • 30 ml de apa plata
  • 174 g piure de dovleac, obtinut prin fierbere, iar apoi pasare
  • 200 g de miere
  • 4 albusuri de ou, batute cu mixerul
  • 125 ml de suc de mere
  • un praf de scortisoara
  • un praf de ghimbir
  • 400 g faina de grau
  • 250 g faina de porumb
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un sfert de lingurita de sare
  • 125 grame de stafide

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul pana ajunge la temperatura de 350 grade C.
  2. Foloseste o tava de cozonac sau de chec pe care tapeteaz-o cu hartie de copt.
  3. Prunele cu apa pune-le intr-un bol si mixeaza-le bine cu blenderul, pana ce vei obtine un piure moale. Apoi adauga piureul de dovleac, mierea, albusurile spuma si sucul de mere si amesteca intreaga compozitie.
  4. Separat, pune intr-un bol faina, faina de porumb, scortisoara, ghimbirul, praful de copt, bicarbonatul si sarea, si amesteca-le. Peste ele toarna apoi prima compozitie si vei obtine o coca moale pe care o asezi in tava de cozonac.
  5. Pune intreaga compozitie la cuptor si las-o la copt timp de aproximativ 50 de minute, la foc potrivit. Din cand in cand incearca aluatul cu un pai sau o scobitoare, sa vezi daca s-a copt.
  6. Scoate compozitia de la cuptor, las-o sa se raceasca timp de 10 minute, apoi transfer-o pe un platou si tai-o in 12 bucati. Acum totul tine de imaginatia ta.

Pofta buna!

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here