Reteta zilei: Muschi de porc dulce-acrisor cu porumb

Reteta zilei de astazi va avea in vedere muschiul fraged de porc, imbinat cu porumbul dulce si condimentele aromatice, trase la tigaie. Pe langa mirodenii, ingredientele-surpriza ale retetei vor fi cognac-ul si cardamomul. Acest ultim condiment este originar din India si Sri Lanka si aduce multe beneficii organismului. Daca ai doar 20 de minute libere pentru a-ti prepara, rapid, o masa de pranz sau cina, reteta zilei cu muschi de porc este ideala pentru cei mai „grabnici”.

Ingrediente:

  • 400 g muschi de porc
  • 50 ml ulei
  • 200 g porumb dulce conservat
  • 1 ardei gras mic
  • 1 lamaie
  • 50 ml cognac
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 varf de cutit cardamom
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o. Taiati carnea in felii de circa un centimetru grosime, apoi feliile taiati-le in betisoare de circa un centimetru grosime si presarati-le cu sare si cu piper. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si, apoi, puteti adauga carnea de porc.

Citeste si Reteta zilei: Pizza cu mozzarella si rosii

Prajiti-o doua minute la foc mare, impreuna cu ardeiul gras tocat marunt, apoi adaugati zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie si cognac-ul. Dupa alte doua minute, puneti porumbul, lamaia ramasa taiata in felii subtiri, zaharul brun, trei sau patru linguri de apa si mai lasati inca doua, trei minute la foc mare, amestecand din cand in cand pentru a nu se arde.

La final, puneti mararul tocat marunt si cardamonul, amestecati bine si luati tigaia de pe foc. Serviti preparatul cald.

Cardamomul mai este denumit si „Regele condimentelor” in India. Arbustul se mai cultiva si in Guatemala, Mexic, Indonezia si in alte zone din sudul Asiei. Semintele se gasesc in pastai, iar gustul acestora este placut, apropiat de cel al lamaii. De altfel, cardamomul este utilizat ca si condiment la diverse preparate, potrivit Vegis.ro.

Cateva lucruri despre sare

Sarea de mare nu este la fel de rafinata ca sarea de masa, continand urme ale altor minerale, inclusive fier, magneziu, calciu, potasiu, mangan, zinc si iod. Sarea de mare este considerata a fi mai sanatoasa si mai gustoasa decat sarea gema, de mina. Totodata, sarea de mare nu este la fel de „sarata”, asa cum este sarea de masa.

Citeste si Reteta zilei: Lasagna, rasfat in concediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here