Reteta zilei: Macarons cu crema de ciocolata

Macarons cu crema de ciocolata: crocant, dulce si ceva mai mult decat atat! De cate ori vad prin rafturile magazinelor ma intreb cum se face acest desert interesant. Oare este greu de preparat, oare imi ia mult timp pana sa pregatesc, oare ma costa prea mult ingredientele? Raspunsul este simplu: nici una, nici alta. Vei avea nevoie de doar cateva ingrediente simple, de o ora pana cand  vei prepara si vei coace, iar cat despre pret, nu te costa mai nimic. Spor la gatit!

Ingrediente pentru blat:

  • 2 albusuri
  • 80 g faina de alune
  • 120 g zahar
  • 50 g zahar pudra

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 240 ml lapte
  • 20 g amidon
  • 15 g cacao
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 lingurita zahar vanilat

Mod de preparare:

Puneti intr-un blender faina de alune si zaharul pudra si maruntiti-le cat mai fin. Cerneti apoi amestecul de doua, trei ori si puteti pune pudra intr-un castron.

Bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul tos. Cand spuma se tine bine de tel, uniti cele doua compozitii prin rasturnare, nu prin frecare.

Puneti amestecul intr-un sprit de ornat torturi, cu varful rotund, si puneti rondele pe o tava unsa si tapetata sau pe hartie de copt. Lasati-le in repaus 30 de minute, apoi coaceti-le la foc potrivit. Lasati-le la racit, apoi desprindeti-le de hartia de copt.

Citeste si Reteta zilei: Clatite marocane delicioase

Pentru crema, amestecati la bain-marie amidonul, zaharul, cacaoa si putin lapte. Cand ati obtinut un amestec omogen, adaugati restul de lapte treptat. Amestecati si luati vasul de pe foc cand crema s-a ingrosat. Lasati-o la racit si adaugati untul taiat in cubulete. Omogenizati, apoi lipiti cate doua forme de macarons cu crema pusa in strat uniform.

Alunele si beneficiile lor

Cateva dintre tipurile de alune sunt mai bogate in anumiti nutrienti decat celelalte, cum este cazul celor  braziliene. De altfel, carbohidratii variaza in functie de tipul de alune.

Alunele de padure, nucile braziliene, nucile de Macadamia au cu doua grame mai putine carbohirati/masa, in timp ce alunele caju au aproape opt carbohidrati buni/masa.

In general, alunele sunt surse bune de grasimi, fibre, proteine, vitamine, minerale incluzandu-se si magneziul si vitamina E. Multe dintre studiile de cercetare au aratat ca o dieta bogata in alune nu afecteaza semnificativ cresterea in greutate sau pierderea in greutate, potrivit Healthline.

Citeste si Reteta zilei: Sorbet de piersici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here