Reteta zilei: hamburger la gratar

Cui nu-i place hamburgerul la gratar? Mai ales daca este facut acasa, cu ingredientele pe care le preferi. Daca ești interesat, iti propunem o reteta simpla.

Ingrediente:

  • 400 g carne tocata de vita
  • 1 legatura marar
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia

Ingrediente pentru garnitura:

  • 100 g porumb conservat
  • 200-300 g frunze de salata create sau de macris, spanac, rucola
  • 1 ceapa rosie
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 chifle.

Mod de preparare:

Amestecati carnea, trecuta de doua ori prin masina de tocat, cu mararul taiat marunt, ouale batute, ceapa rasa si usturoiul pisat. Adaugati, dupa plac, sare, boia, piper proaspat macinat si omogenizati bine compozitia. Puneti-o la rece pentru 10 minute, apoi formati patru hamburgeri cu mainile umezite sau unse cu putin ulei.

Citeste si Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de rosii

Prajiti hamburgerii pe un gratar incins, pe ambele parti. Pregatiti patru chifle, taiati-le in doua, pe orizontala. Puneti pe fiecare cate putina salata obtinuta din amestecarea frunzelor de salata cu ceapa taiata in rondele, cu patrunjelul tocat, cu condimentele si uleiul. Deasupra salatei puneti hamburgerul si peste acesta o lingura boabe de porumb. Acoperiti cu felia de chifla, inainte de servire.

Bonus: sosuri la alegere

  • Sos cu marar

Ai nevoie de 200 ml iaurt, 100 ml smantana degresata, doua legaturi de marar, trei catei de usturoi si sare grunjoasa. Pisati cat mai fin usturoiul. Presarati-l cu sare, neaparat grunjoasa, adaugati jumatate din cantitatea de marar si frecati amestecul cu o lingura de lemn, pana cand obtineti o pasta. Adaugati iaurtul, smantana si mararul ramas tocat marunt. Condimentati daca mai este cazul.

  • Sos de hrean si smantana

Ai nevoie de o radacina de hrean (100 g), 150 ml smantana, o lingurita zahar, o lingurita otet si sare. Radeti radacina de hrean cat mai fin. Adaugati smantana, zaharul, sarea si otetul. Amestecati ingredientele.

  • Sos provensal

Ai nevoie de 500 ml ulei, doua galbenusuri, o lingurita mustar, 50 ml otet, o lingurita miere sau zahar, o legatura mai mare de tarhon proaspat si sare. Amestecati galbenusurile cu mustarul si mierea. Adaugati in acest amestec cate putin ulei turnat in fir subtire. Amestecati incontinuu, in acelasi ritm pana cand ati adaugat tot uleiul. Trebuie sa obtineti un sos gros care se tine bine in lingura. In acest sos adaugati tarhonul verde, tocat marunt, si sarea.

Citeste si Reteta zilei: frigarui de pui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here