Reteta zilei: Fursecuri din castane

Toamna ne intampina cu ce are ea mai bun: mere, pere, prune, castane, nuci, porumb, struguri si multe, multe alte bunatati. Pentru ca acest anotimp abunda de fructele si legumele de sezon, de ce sa nu le preparam asa cum stim noi mai bine? Printre nenumaratele placinte, prajituri sau strudele cu mere, fursecurile din castane sunt potrivite, ca gustare, pentru intreaga familie. De acum, putem sa rontaim ceva rapid si, mai ales, sanatos. Intr-o ora si 20 de minute, vei avea gata pe masa intre 25 si 30 de fursecuri din castane.

Ingrediente:

  • 500 g castane sau 400 g piure de castane
  • 2 galbenusuri
  • 300 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 150 g migdale macinate
  • 50 g nuci macinate

Mod de preparare:

Curatati castanele de coaja si fierbeti-le in lapte pana se inmoaie. Treceti-le apoi prin sita deasa ori prin masina de tocat cu sita fina. In piureul obtinut adaugati migdalele, smantana, galbenusurile, untul, zaharul si amestecati energic.

Citeste si Reteta zilei: Biscuiti de dentitie

Puneti compozitia intr-un cornet si formati covrigei sau alte figurine pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coaceti prajiturelele aproximativ o jumatate de ora la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte.

Castanele

Au o compozitie asemanatoare graului si sunt o sursa importanta de hidrati de carbon, fosfor, lecitina si vitamina C. Acestea contin, de asemenea, proteine, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Sunt fructe foarte energetice, valoarea lor calorica fiind de 200 calorii la 100 g.

„Castanele trebuie sa fii ajuns la stadiul de maturitate si sa fie bine coapte. Pot fi cumparate gata prajite sau le poti pregati acasa, la cuptor, dupa ce le-ai crapat in doua. Cele coapte pot fi mancate cu lapte cald, ori sub forma de crema sau piure, alaturi de carnea de curcan. Pe sub coaja groasa, castana este invelita intr-o pielita subtire, care trebuie indepartata fiindca e amara. Castanele pot fi fierte in apa timp de 3 sau 4 minute”, potrivit Ce se intampla, doctore?.

Nu uitati sa le alegeti pe cele lucioase si tari atunci cand veti merge la cumparaturi.

Citeste si Reteta zilei: „Clatitele negre” sau clatitele cu cacao

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here