Reteta zilei: Friptura de pui in sos de usturoi

Friptura de pui in sos de usturoi cu mamaliguta este o reteta romaneasca, ce va fi adorata atat de copilul tau, cat si de intreaga familie si de prieteni. Afla aici mai multe detalii despre cum o poti prepara.

Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui
  • sare, piper
  • 1 lingurita boia
  • 1-1,5 cana de apa
  • 0,5 legatura patrunjel
  • 4 catei mari de usturoi
  • putin ulei
  • 3 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare

Citeste si: Reteta zilei: Piept de pui mediteranean, pentru o cina usoara si sanatoasa

Magia din bucatarie:

  1. Se incinge uleiul intr-o oala si se pune carnea de pui condimentata cu sare si piper. Se prajeste la foc mediu pana se rumeneste foarte bine pe ambele parti.
  2. Se presara boia peste carne si se stinge cu apa, care trebuie sa acopere carnea. Se adauga patrunjelul tocat si se lasa la fiert timp de 30 de minute, la foc mediu, pana ce sosul scade sub jumatatea carnii.
  3. Intre timp se prepara mamaliga: se pune apa cu putina sare intr-o oala, iar cand incepe sa clocoteasca apa se adauga malaiul treptat, in ploaie, amestecandu-se incontinuu, iar cand observi ca mamaliga incepe sa se ingroase, da focul mai mic si ai grija sa mai amesteci din cand in cand cu lingura de lemn. De obicei, mamaliga fierbe cam 10-15 minute, in functie de cat de solida doresti sa fie. Atunci cand observi ca incepe sa se desprinda de pe peretii oalei, opreste focul si poti sa o rastorni pe un platou.
  4. Se adauga usturoiul tocat marunt peste carnea de pui si se mai lasa la fiert un minut.
  5. Atunci cand e gata, pune carnea de pui cu sos cu tot, peste mamaliga.

Retine:

Friptura de pui in sos de usturoi este o buna sursa de vitamine: B6, B12, vitamina D, fier si zinc. Pentru a prepara acesta reteta poti folosi orice carne de pui, de la pulpe, aripioare, pana la pui intreg.

Usturoiul este considerat, pe buna dreptate, „antibiotic natural”, contine potasiu, calciu, proteine, mangan, vitamina B, vitamina C, seleniu, fosfor, ajuta la cresterea imunitatii si are puternice efecte antibacteriene si antifungice.

Citeste si: Reteta zilei: Pui in crusta crocanta si sos de rosii

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here