Reteta zilei: ficatei de pui cu mazare

Reteta cu ficatei de pui este foarte usor de preparat, ocupandu-ti doar 45 de minute din timp. Nu este o reteta costisitoare si o poti gati oricand pentru familia ta. Mazarea este o sursa buna de vitamine, iar ficateii, daca sunt cumparati de la o sursa sigura si de calitate, pot aduce beneficii sanatatii prin continutul lor de vitamine si minerale.

Ingrediente:

  • 500 g ficatei
  • 400 g mazare
  • 4 felii de franzela
  • 2 cepe
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curatati ficateii de pielite si puneti-i pentru doua minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-i de apa, stergeti-i si prajiti-i in 50 g unt.

Citeste si Reteta zilei: tarta de mazare cu branza

Separat, caliti in unt ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Adaugati mazarea, pasta de tomate diluata cu putina apa si lasati sa fiarba 10 minute. Prajiti feliile de paine, apoi frecati-le cu usturoi si stropiti-le cu ulei de masline.

Puneti-le pe fundul unei tavi unse cu ulei. Deasupra asezati un strat de mazare si peste aceasta repartizati uniform ficateii. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cel putin 15 minute. La servire presarati cu mararul tocat marunt.

Mazarea

Este bogata in vitaminele din complexul B, C, si fibre vegetale care ajuta la o buna digestie. Este, de asemenea, foarte bogata in proteine usor asimilabile. In 100 g mazare boabe se gasesc 70 de calorii. In 500 g mazare verde sunt mai multe proteine decat intr-un ou.

Ficateii

Ficatul contine vitaminele A, B, C, D, fiind una dintre cele mai bune surse de vitamina A, scrie unica.md.

„In cazul animalelor crescute in conditii improprii, mai multe studii au evidentiat acumularea unor metale grele in organele acestora, in special in ficat. Au fost descoperite elemente precum arsenicul, cadmiul sau plumbul, in doze care pot ameninta sanatatea umana. Asadar, daca nu cunoasteti provenienta alimentelor pe care le cumparati, ar fi mai bine daca ati evita consumarea acestui organ’’, a precizat nutritionistul, Adina Rusu, pentru Adevarul.

Specialistii spun ca persoanele care au nivelul de colesterol ridicat sau cele care sufera de guta ar trebui sa evite consumul ficateilor, a mai precizat sursa citata.

Citeste si Reteta zilei: Dovlecei pane cu sos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here