Reteta zilei: Desert cu mere de vara

Aveti pofta de ceva dulce si sanatos? Astazi va propunem sa incercati un desert delicios de vara, cu mere proaspete, scortisoara parfumata si alune de padure. Se prepara in doi timpi si trei miscari fiind o reteta potrivita pentru copiii pofticiosi si pentru parintii pretentiosi. Zilele de vara sunt numarate, prin urmare bucurati-va de ele cat mai mult!

Ingrediente:

  • 8 mere de vara
  • 4 linguri miere de albine
  • 4 linguri stafide inmuiate in rom
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • ½ lingurita scortisoara rasa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 50 g alune de padure

Mod de preparare:

Spalati merele si taiati-le in rondele dupa ce ati eliminat cotorul cu seminte. Amestecati mierea cu stafidele, scortisoara, zeama de lamaie, rozmarinul tocat, ghimbirul si alunele pisate. Turnati acest amestec peste rondelele de mar, amestecati-le fara a le rupe si puneti vasul acoperit la frigider pana in momentul servirii.

Citeste si Reteta zilei: Prajitura cu caise

Alunele de padure

Sunt bogate in substante minerale, vitamine si acizi esentiali. Consumate periodic, intaresc sistemul imunitar, previn bolile cardiovasculare, mentin buna functionare a sistemului osos. Sunt recomandate in perioada de crestere, de convalescenta in dietele copiilor, sportivilor si batranilor.

Scortisoara

Are puternice actiuni antibacteriene. Folosita cat mai des (presarata pe preparatele dulci, in infuzii, fiarta cu miere si lamaie) scortisoara ajuta si la tratarea diabetului de tip II, prin scaderea glicemiei.

Merele si beneficiile sale

Un studiu publicat in Jurnalul de Stiinta in Alimentatie (2008) arata cum consumul de mere are efecte benefice asupra sanatatii mentale. Oamenii de stiinta au gasit ca, merele incluse in dieta de zi cu zi pot proteja neuronii impotriva neurotoxicitatii si pot juca un rol important in reducerea riscului de a face afectiuni degenerative a creierului, cum ar fi Alzheimer, scrie Medical News Today.

Totodata merele reduc sansele de a face accident vascular cerebral. Un studiu care a implicat 9208 de barbati si femei a aratat cum cei care au mancat cele mai multe mere dupa varsta de 28 de ani au avut un risc scazut de a face accident vascular cerebral.

De asemenea, merele scad nivelul colesterolului rau. Un studiu din SUA a aratat cum femeile in varsta care consumau mere in fiecare zi au avut cu 23% mai mic nivelul de colesterol rau si cu 4% mai mult colesterol bun, dupa doar sase luni in care au consumat aceste fructe.

Citeste si Reteta zilei: Clatite marocane delicioase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here