Reteta zilei: Crap pe varza la cuptor

Ce se intampla atunci cand combini doua alimente sanatoase? Spre exemplu, crapul si varza? O mancare foarte gustoasa si satioasa. Afla aici reteta de crap pe varza la cuptor.

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

Ingrediente:

  • 1 crap de circa 2,5 kg
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • O cana de suc de rosii
  • Ulei de masline
  • 1 ardei iute
  • Boia iute
  • Marar uscat
  • Patrunjel verde
  • Boabe de piper
  • Sare, piper

Citeste si: Reteta zilei: cartofi frantuzesti

Magia din bucatarie:

  1. Se taie varza fideluta, se freaca un pic cu un varf de sare, dupa care se adauga piper macinat, boia de ardei si marar. Se amesteca bine si apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei.
  2. Se presara cateva boabe de piper, se stropeste varza cu o lingura de ulei si cu vinul, se asaza un ardei iute peste varza, apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor circa 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza folia si se asaza peste varza  sucul de rosii.
  3. Se amesteca prin rotirea stanga-dreapta a tavii. Cat timp varza este la cuptor, se curata crapul apoi se transeaza in bucati potrivite, se spala bine si se lasa la scurs.
  4.  Se da la cuptor, la 185 grade C, de data aceasta fara sa se mai acopere tava si se tine pana cand varza este bine facuta, dar si pestele rumenit.
  5. Se serveste cald impreuna cu cartofi natur cu unt si patrunjel.

Retine:

Crapul este o sursa buna de proteine, lipide-acizi grasi Omega 3 si 6, vitamine, minerale si grasimea din carne este mai sanatoasa decat in cazul altor tipuri de carne.

Varza este o leguma, care atata in stare cruda, cat si gatita, are numeroase efecte benefice asupra santatii, de aceea ar trebui inclusa cat mai des in meniul familiei, fiind bogata in fitonutrienti, antioxidanti si fibre, are putine calorii si ne intareste sistemul imunitar.

Pofta buna!

S-at putea sa-ti placa si:  Reteta zilei: un alt fel de cartofi prajiti pentru copii

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here