Reteta zilei: Cosulete din cartofi cu ciuperci

Cosulete din cartofi cu ciuperci? DELICIOASE! Este una dintre cele mai iubite retete din familia noastra si astazi ti-o oferim si tie! Afla aici de ce ai nevoie si cum se prepara.

Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 500 g ciuperci;
  • 2 linguri cu varf unt;
  • 5 rosii cherry;
  • 3 catei de usturoi;
  • 100 ml apa;
  • Marar proaspat sau uscat maruntit;
  • Sare si piper dupa gust.

Pentru cosulete:

  • 600 g cartofi;
  • 3 galbenusuri;
  • 25 g parmezan;
  • 50 g unt;
  • Sare si piper dupa gust;
  • 50 g cascaval;
  • 1 galbenus;
  • 50 ml lapte pentru uns cosuletele.

Mod de preparare

  1. Se spala bine ciupercile si se taie in feliute. Intr-o tigaie se pun 2 linguri cu varf de unt si se adauga ciupercile la calit. Se spala si se taie in sferturi rosiile cherry si se adauga peste ciuperci, apoi se marunteste mararul se se adauga si el in tigaie. Se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea mica, dupa care se adauga in tigaie peste ciuperci. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga 100 ml apa si se lasa totul pe foc pana ce ciupercile se calesc bine si scade apa.
  2. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Intr-o oala se pune apa si sare si se adauga cartofii taiati cubulete. Se pun pe foc si se lasa la fiert circa 30 de minute pana se inmoaie. Dupa ce s-au fiert se pun intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce s-au scurs, se pun cartofii intr-o cratita, se piseaza ca pe piure si se baga cratita timp de 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil, dar stins in momentul introducerii cratitei pentru a se usca putin cartofii.
  3. Dupa 5 minute, se scoate cratita, se pune pe aragaz, la foc mic, se adauga untul, galbenusurile, parmezanul si se amesteca incontinuu timp de 8 minute. Se pune compozitia de cartofi intr-o forma de ornat torturile cu crema si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se fac cu forma cerculete duble in sus. Se amesteca al patrulea galbenus cu 50 ml lapte si se ung cu o pensula cosuletele formate, dupa care se pun in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 25 de minute. Dupa 25 de minute, se scot cosuletele din cuptor, se umplu cu umplutura de ciuperci, deasupra se pun cateva cubulete de cascaval care se taie in prealabil, se ung din nou cosuletele cu amestecul de galbenus si lapte si se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

Trucuri: Este important ca un copil sa consume fructe si legume la fiecare masa. Pentru a invata copilul sa le aprecieze, respecta proportia 2/3 fainoase si leguminoase si 1/3 legume. Astfel, va avea o senzatie de satietate si calorii suficiente pana la urmatoarea masa.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here