Reteta zilei: Ciorba acrisoara de zarzavaturi

Ciorba (dar si supa!) nu este doar un fel de mancare foarte apreciat, ci este si o hrana medicament, iar cei care obisnuiesc sa o consume in fiecare zi pot evita diferite afectiuni, cum sunt cele cardiace, sau le pot combate cu succes pe altele. Mai ales in medicina traditionala chineza se spune ca terapia cu mancare lichida (supe, ciorbe) are ca principal beneficiu faptul ca asigura detoxifierea organismului dovedindu-si eficienta chiar si in curele de slabire, deoarece s-a observat ca cei care consuma supa constant, scapa mai usor de surplusul de kilograme sau isi mentin o silueta de invidiat. Organismul poate sa asimileze mult mai usor nutrientii din ingredientele folosite la prepararea ciorbei.

Nutritionistii recomanda ca supele si ciorbele sa fie preparate in casa, cu ajutorul legumelor proaspete si avertizeaza ca supa la conserva contine sare si diversi aditivi, care pot dauna sistemului imunitar si cauzeaza cresterea nivelului de toxine din organism.

Daca te-am convins ca ciorba cu multe legume inseamna sanatate, atunci iti propun o reteta de ciorba acrisoara de zarzavaturi. Afla aici de ce ai nevoie si cum sa o prepari.

Citeste si: Reteta zilei: Ciorba de vara, cu multe verdeturi

Ingrediente: 

  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 3-4 cartofi
  • 2 pastarnaci
  • cateva foi de varza
  • 2 rosii
  • 100 g fasole verde
  • 1 ardei
  • 1 litru de bors
  • 1 ceasca de orez sau taitei
  • 1 galbenus
  • sare
  • patrunjel verde
  • 3-4 linguri ulei

Citeste si: Reteta zilei: ciorbita cu galuste ca a bunicai

Mod de preparare:

  1. Toate zarzavaturile se taie in fasii subtiri si se pun la fiert in apa rece, cu ceapa taiata marunt si sarea necesara, cu apa cat sa acopere bine ingredientele in oala. Se mai pot da pe razatoarea mare.
  2. Cartofii taiati bucati se adauga atunci cand zarzavatul este aproape fiert. Borsul se adauga numai dupa ce au fiert toate legumele bine. Se adauga orez sau fidea, dupa gust.
  3. Se drege in final ciorba cu galbenusul de ou si se pune patrunjel verde tocat marunt.

Se serveste calda cu 1-2 felii de paine prajita.

Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here