Ce zici de un desert gustos pentru întreaga familie? Știi la ce ne-am gândit astăzi să-ți propunem? O rețetă de brioșe cu mere! Se prepară foarte ușor. Iată rețeta.
Citește și: Reteta zilei: briose cu afine ,,de gradinita”
Ingrediente:
- 200 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 150 g miez de nucă
- 1/2 linguriță praf de scorțișoară
- 2 ouă
- 100 g miere de albine
- 150 g unt
2 mere mari bine coapte, răzuite - 100 ml de lapte
- zeamă de la o treime din lămâie
Mod de preparare:
Amestecă făina cu scorțișoara și praful de copt.
Merele le curețe de coajă și de semințe, le treci prin răzătoarea mare și le stropești cu zeamă de lămâie.
Topești untul și-l amesteci cu mierea, adaugi merele, laptele, nucile fărâmițate bine și ametesteci totul bine. Apoi adaugi făina până iese o compoziție omogenizată.
Răstorni compoziția în formele de hârtie speciale de broșe și le pui pe tavă. (Atenție, compoziția din fiecare brioșă să fie cam de 3/4).
Introduci tava în cuptorul bine încins la 180 grade C și le lași cam 25-30 de minute.
Când sunt gata, le scoți și le lași să se mai răcească vreo câteva minute.
Citește și: Reteta zilei: Briose cu gem de caise