Reteta zilei: aripioare picante cu boia dulce si iute

Ai pofta de aripioare picante dar nu prea te incanta ideea de a da o fuga pana la fast-food-ul cel mai apropiat? Minunat! Iti spunem cum poti pregati aripioare picante acasa, astfel incat sa fie, si gustoase, si mult mai sanatoase decat la orice fast-food.

Ingrediente:

  • 16 aripioare de pui
  • 50 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper

Citeste si Reteta zilei: hamburger la gratar

Mod de preparare:

Curatati aripioarele, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si stergeti-le cu servetele. Puneti aripioarele intr-un castron si puneti peste ele uleiul, usturoiul pisat, ceapa curatata, spalata si taiata julienne, boiaua dulce si iute, zaharul si vinul. Amestecati bine astfel incat toate bucatelele sa fie bine unse. Acoperiti castronul cu o folie de plastic si puneti-l la frigider pentru o ora.

Scoateti apoi aripioarele din castron, scurgeti-le putin de baitul in care au stat si puneti-le pe gratarul incins. Frigeti-le pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos pe toate partile. Serviti-le calde cu garnitura de castraveti si rosii proaspete.

Bine de stiut! Lamaia este recomandata in cazul celor care sufera de hiperaciditate, ulcer gastric si duodenal. De asemenea, lamaile au un efect foarte bun in tratarea afectiunilor hepatice prin refacerea parenchimului distrus in hepatite si ciroza.

Citeste si Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu ciuperci si rosii

Ca bonus, sosul de patrunjel si coriandru

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 4 linguri cu patrunjel, tocat marunt
  • 4 linguri cu coriandru
  • 400 ml supa de pui sau de zarzavat
  • 2 linguri cu otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Topiti untul, caliti in el ceapa tocata cat mai marunt, pe care o rumeniti timp de trei minute la foc potrivit. Turnati peste ingrediente supa de zarzavat sau de pui, otetul si amestecati incontinuu. Lasati sa fiarba cinci minute la foc potrivit, dupa ce ati adaugat si frunzele de patrunjel si coriandru, taiate cat mai marunt. Condimentati cu sare si piper. Treceti sosul fierbinte prin sita metalica, maruntind bine frunzele. Se potriveste gratarului din pui, miel, oaie sau berbecut.

Citeste si Reteta zilei: Pui Shanghai in trei variante simple de preparat

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here