Reteta pentru bebelus: Piure din mix de radacinoase

Sursa foto: Raising Veggie Lovers

Primele alimente pe care le oferi bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace reactii alergice, de aceea cele mai recomandate sunt radacinoasele. In primele 2 saptamani incerci sa introduci cate o radacinoasa la 3 zile, iar apoi, daca observi ca nu are reactii alergice, poti incepe sa le amesteci, asa cum, spre exemplu este aceasta reteta de piure din mix de radacinoase.

Citeste si: Cu ce alimente incepem diversificarea bebelusului si cand le introducem pe cele cu potential alergen?

*Aceasta reteta este recomandata dupa varsta de 6 luni. 

**Pastarnacul trebuie folosit in cantitate mica deoarece are un gust destul de puternic, pe care copilul ar putea sa-l refuze.

*** Primele legume introduse in diversificare: morcovul, napul, cartoful dulce, pastarnacul, dovleacul, dovlecelul. 

Primele fructe introduse in diversificare: merele, perele, bananele, avocado, papaya.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 nap
  • 1/2 pastarnac
  • 100g miez de dovleac

Mod de preparare:

  1. Legumele se spala si se curata e coaja.
  2. Se taie cubulete, se pun intr-o crativa si se acopera cu apa fiarta.
  3. Se fierb la foc mediu aproximativ 20 de minute, pana se inmoaie.
  4. Dupa ce se scurg de zeama (se pastreaza o ceasca de zeama), se pun in blender si se paseaza.
  5. Se adauga treptat si din zeama fiarta, pentru omogenizare.
  6. Se serveste caldut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here