Reteta de sarbatoare: Painici cu ravase pentru Anul Nou

Ce zici sa-ti surprinzi prietenii sau rudele care va vor vizita de Revelion cu painici cu ravase? Este o reteta minunata pentru masa de Anul Nou! Afla aici de ce ai nevoie.

Citeste si: Reteta zilei: paine prajita cu mere, stafide si scortisoara

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 50g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 5 oua
  • 250ml ulei
  • 500ml lapte
  • Sare

Mod de preparare:

  1. Amestecati drojdia cu zaharul, cu putin lapte caldut si 2 linguri faina. Lasati amestecul sa creasca la loc cald, apoi adaugati 4 oua batute putin cu sare si treptat, laptele si uleiul.
  2. Framantati ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen, elastic, care se desprinde usor de vas si de pe maini.
  3. Lasati aluatul la crescut in loc cald, ferit de curenti de aer rece, timp de 30 de minute, apoi impartiti-l in 24 bucati egale. Formati din fiecare bucata mici sfere si lasati-le la crescut pe planseta de lucru.
  4. In fiecare bucata puneti cate un biletel cu un text anume ales pentru cei cu care veti petrece Anul Nou. Biletelul se impacheteaza cat mai mic si se infasoara in putina folie de bucatarie.
  5. Ungeti cu ulei o tava, presarati-o cu faina si asezati sferele de aluat, lipite intre ele, in forma de stea, de bradulet, de trifoi cu 4 foi aducator de noroc. Ungeti-le bine cu ou batut si coaceti painea la foc potrivit (180 grade C), in cuptorul incalzit dinainte. Scoateti painicile coapte cu grija din tava, pentru a nu dezlipi sferele de aluat.
  6. Asezati-le pe un platou pentru a se raci.

Citeste si: Reteta zilei: Tartine cu sardine si rosii

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here