Reteta de Paste: Drob de curcan

Imagine de Esther Merbt de la Pixabay

Stim ca, in mod traditional, drobul este preparat din carne de porc, dar in ultima perioada sunt la mare cautare si retetele cu carne „mai slaba”, de aceea, astazi iti prezentam o reteta simpla si gustoasa de drob de curcan.

Ingrediente:

  • 1 kg carne curcan
  • 3 cepe mici, rosii,
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde,
  • 4 linguri orez alb
  • 4 oua,
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Ceapa rosie se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Carnea de curcan se pune la fiert in apa cu sare, iar cand este foarte bine fiarta se curata de pe os si se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.
  2. Intr-un castron mare se amesteca compozitia de carne cu ceapa si usturoiul verde tocate marunt, cu orezul alb fiert in prealabil, cu cele 4 oua si mararul tocat, sare si piper.
  3. Compozitia se asaza in 2 tavi mari de chec unse cu ulei si tapetate cu faina, se niveleaza si se unge cu putin ulei de masline.
  4. Tavile se dau la cupto timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos la suprafata. Se serveste rece, taiat felii groase, alaturi de rosii mici, cherry.

Bine de stiut!

Carnea de curcan este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate, de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. Contine si zinc, si vitamina B12. Carnea alba de curcan, fara piele, este baza unor preparate culinare excelente ce contin proteine bune si are putine calorii. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here