Ingrediente:• 500 ml lapte • 50 g orez • 30 g zahar • 3 linguri dulceata • 2 linguri sirop de fructe • coaja rasa de lamaie si portocala • 1 lingura zahar vanilat • 1 lingura unt • sare
Cantitate pentru: 2 portii – 30 de minute
Se curata orezul de impuritati, se spala bine in doua, trei ape si se pune la fiert in 100 de mililitri de apa cu putina sare. Cand a scazut apa, se adauga laptele, untul si se continua fierberea, la foc potrivit. Zaharul si aromele se pun la sfarsit, cand orezul este deja fiert. Se mai lasa pe foc 2 minute dupa ce s-au pus mirodeniile si se ia vasul de pe foc. Se lasa vasul acoperit, ca sa se raceasca putin, apoi se adauga dulceata si se amesteca bine, pana se obtine o compozitie uniforma. Se pune orezul in castronele si deasupra se toarna sirop de fructe.