Oaspeţi de seamă de Ziua Naţională la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Gimnaziala Step by Step

Astfel, domnul Ţepelus Petrachi, veteran din cel de-al doilea Razboi Mondial a răspuns întrebărilor pregătite  de copiii curioşi, purtând un dialog despre curaj şi dragostea de ţară.

Două mari sportive ale României, Monica Iagar şi Ruxandra Dragomir, le-au povestit copiilor despre mândria pe care o simte un sportiv atunci cand stă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere şi ascultă  imnul naţional, despre medaliile caştigate, dar şi despre munca susţinută pe care trebuie să o depună pentru a ajunge acolo.

Pechis Suciu, artist al Ansamblului Ciocarlia, împreună cu caţiva colegi le-au  prezentat copiilor câteva instrumente muzicale tradiţionale românesti: nai, fluier, clarinet şi au încins, împreună cu copiii, o horă pe cinste.

Copiii au prezentat musafirilor surprize muzicale din folclorul popular, dansuri şi strigături, expoziţii cu lucrări de artă inspirate după tablouri ale pictorilor români, o galerie a portretelor marilor domnitori, proiecte despre personalităţi marcante ale culturii române. Un grup de copii a decorat o poartă maramuresană, pe care au aşezat-o la loc de cinste, în curtea grădiniţei, o altă fereastră pentru cunoaşterea trecutului nemului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here