Festivalul ,,George Enescu” pentru Copii, in premiera

Editia din 2019 a Festivalului ,,George Enescu” aduce o noua premiera, Festivalul ,,George Enescu” pentru Copii, posibila printr-un parteneriat incheiat cu Opera Comica pentru Copii din Bucuresti.

Vezi si O filarmonica dedicata copiilor va fi inaugurata la Paris

Peste 1.500 de mici spectatori vor avea ocazia sa asculte marile lucrari prezentate la Festivalul International „George Enescu” intr-un format adaptat varstei lor. Opera Comica pentru Copii va reproduce, in oglinda, la matineu, programul festivalului din fiecare weekend.

Concertele din Festivalul Enescu vor fi prezentate de artistii Operei Comice intr-o varianta condensata, cu o durata considerata ideala pentru a mentine atentia copiilor, de maximum 30 de minute, pastrand in acelasi timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecarei reprezentatii, concertele vor fi explicate pe larg intr-o sesiune educativa sustinuta de muzicienii Operei Comice pentru Copii. Astfel, copiii, cu varste intre 3 si 12 ani, vor putea intra si ei, alaturi de adulti, in lumea fascinanta a celui mai mare eveniment cultural international organizat de Romania, se arata in comunicat.

,,Un lucru mai putin cunoscut este ca, in realitate, spectatorii nostri au varste cuprinse intre 3 si 93 de ani. Deseori se intampla sa vedem in sala familii cu trei generatii de reprezentanti. Festivalul «George Enescu» pentru Copii, chiar daca este dedicat copiilor, va deveni prilejul pentru cea mai interesanta conversatie despre muzica clasica intre generatii. Parintii sau bunicii care participa la festivalul mare vor putea sa repete experienta alaturi de cei mici si sa compare sentimente, emotii, trairi”, a declarat soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Editia din acest an a Festivalului International „George Enescu” propune o lume unita prin muzica, indiferent de origine, credinta, gen si varsta. Astfel, festivalul dedicat copiilor completeaza seria proiectelor speciale menite sa apropie Festivalul Enescu de un public cat mai divers.

,,Muzica clasica trebuie sa faca parte din lumea contemporana, asa cum o face muzica in general. Ne-am propus acest obiectiv ambitios de a «normaliza» consumul de muzica clasica, iar festivalul dedicat copiilor nu este altceva decat o astfel de normalizare. Festivalul expune copiii de la varste fragede la experienta unui festival de muzica clasica si, mai ales, sustine eforturile Operei Comice de a le forma gustul pentru muzica culta”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului International „George Enescu”.

Festivalul ,,George Enescu” pentru Copii va fi organizat de Opera Comica pentru Copii din Bucuresti la sediul sau din Calea Giulesti nr. 16, in perioada 31 august – 22 septembrie. Concertele vor avea loc in cele patru weekenduri de festival, respectiv 31 august – 1 septembrie, 7 – 8 septembrie, 14 – 15 septembrie si 21 – 22 septembrie 2019. Varsta recomandata pentru participare este de 3 – 12 ani. Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 1 mai, pe Bilete.ro, la pretul de 25 de lei.

Editia 2019 a Festivalului International George Enescu aduce, in perioada 31 august – 22 septembrie, peste 2.500 dintre cele mai valoroase personalitati ale lumii, un numar de 34 de premiere concretizate prin prezenta a 25 de artisti de mare calibru, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida, René Jacobs, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón, Julia Fischer si Nobuyuki Tsujii, si a noua dintre cele mai importante orchestre de nivel mondial.

Citeste si Somn sanatos, viata sanatoasa pentru intreaga familie

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here