Festivalul Amintiri din Copilarie, dedicat intregii familii, in Parcul Tineretului

Festivalul Amintiri din Copilarie, organizat de Teatrul Ion Creanga si dedicat intregii familii, va avea loc in Parcul Tineretului din Bucuresti, in perioada 14 – 16 iunie. Dedicat intregii familii, festivalul celor mai frumoase amintiri invita publicul sa i se alature in Parcul Tineretului, in zona fantanii arteziene circulare, aflate intre Intrarea Sincai si Sala Polivalenta, pentru a explora surprizele pregatite.

Vezi si Elevii clasei a VIII-a intra in vacanta de vara

Timp de trei zile, copii, parinti, unchi, matusi si bunici se vor putea bucura de teatru, joaca si relaxare, programul festivalului reunind peste 100 de activitati creative, interactive si distractive. Spectacole de teatru, instalatii cu mecanisme nastrusnice, concerte, ateliere, jocuri indragite ale copilariei, numeroase demonstratii si momente de animatie isi asteapta spectatorii la scena colorata a festivalului si pe peluzele din vecinatatea acesteia.

Printre invitatii speciali ai acestei editii se numara artisti din Germania – Dulce Compania si Jay Toor, care participa cu spectacole pe catalige si spectacole de teatru stradal, Statele Unite ale Americii – Compania Acrobuffos, prezenta la Bucuresti cu un spectacol de circ contemporan care s-a bucurat de succes in intreaga lume, dar si artisti din Spania – Compania Brincadeira, care va da tonul distractiei cu patru concerte de percutie energizante, Compania Ganso & Cia si Teatrul Zum Zum, care invita publicul sa li se alature pentru un spectacol de teatru-turnir si o lectie inedita de dans contemporan, sau Compania Holoque, care aduce in premiera in festival un spectacol de teatru cu holograme.

Tot din Spania sosesc doua instalatii performative de mari dimensiuni, prezentate in premiera in Romania. Dupa ce anul trecut a incantat publicul cu un labirint colorat, de data aceasta Compania Itinerañia este prezenta in Parcul Tineretului cu o serie de cinci marionete supradimensionate, care vor putea fi activate dupa bunul plac al tinerilor papusari creativi. Iar pentru cei care indragesc provocarile, peluza din spatele scenei gazduieste instalatia Strania calatorie a domnului Tonet, o colectie de jocuri nemaivazute, care soseste tocmai din Catalonia, sub indrumarea atenta a domnului Tonet si a Companiei Tombs Creatius.

Scena festivalului gazduieste, de asemenea, reprezentatii sustinute de unele dintre cele mai indragite teatre pentru copii din Bucuresti: Teatrul Ion Creanga, Teatrul de Animatie Tandarica si Teatrul Excelsior. Programul este completat de o selectie bogata de spectacole realizate de companii independente si asociatii (Asociatia Clasic e fantastic, Asociatia C.R.E.A.S., Trupa Pam Pam), spectacole de improvizatie (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvoboda), concerte (Mix&Match), demonstratii de balet (Casa de Balet si Victoria Dance Studio), demonstratii de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstratii de acrobatie si jonglerie (Circul Metropolitan Bucuresti).

Citeste si Jocul Picturii le confera copiilor care-l practica entuziasm si pasiune

Totodata, in Poienita cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activitati pentru micutii spectatori cu varsta peste 4 ani: ateliere cu marionete si papusi, cu moristi si zmeie fantastice, pictura pe sticla sau pe ornamente din lut, sub indrumarea mestesugarilor Scolii de la Piscu si artistilor plastici de la Fundatia Calea Victoriei si Trima Events. O alta oprire recomandata este Poienita cu Jocuri, unde actorii Teatrului Ion Creanga, specialisti in voie buna si energie, se vor intoarce in timp pentru a aduce in atentia celor mici cele mai frumoase Jocuri ale copilariei.

Vezi si De Ziua Copilului, picturi cu nisip, fotografii magnetice si jucarii, atractiile Superbebe.ro

Ca in fiecare an, surprizele continua si pe aleile parcului, unde mimii pusi pe sotii, personajele de poveste si statuile vivante vor intampina publicul. In premiera, traseul de la Intrarea Sincai pana in inima festivalului (in zona fantanii arteziene circulare, aflata intre Intrarea Sincai si Sala Polivalenta) va fi deservit de un trenulet special – Trenuletul Amintiri – care va opri in cele doua statii ale faptelor bune, transformand fiecare plimbare in bilete la teatru in cadrul campaniei cu bilete in asteptare, organizata de Teatrul Ion Creanga pentru copiii din medii defavorizate.

Accesul la toate spectacolele, atelierele si instalatiile din cadrul Festivalului Amintiri din Copilarie este gratuit, in limita locurilor disponibile. Mai multe detalii despre program si despre Campania Trenuletul Amintiri se gasesc pe www.amintirifest.ro si www.teatrulioncreanga.ro.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here