Coltunasi chinezesti preparati in casa, cu carne si praz

Ingrediente: 500 g de faina, 300 g carne de porc semigrasa si tocata, 100-150 g praz, un ou, vin de masa, sare, putin zahar, sos de soia, concentrat de pui.

Mod de preparare: 450 de grame de faina se amesteca cu apa de la robinet. Se face, manual, un aluat potrivit in ceea ce priveste consistenta. Aluatul va fi subtiat cu mana, pana capata forma unui bat gros, suficient de lung pentru a fi impartit in circa 60 de bucati. Se turteste fiecare bucata de coca cu palma, pentru a lua forma aproape rotunda. Pe fundul de lemn se presara putina faina. Cu ajutorul facaletului, se intinde bucata de aluat intr-o foaie subtirica si rotunda, cu un diametru de aproximativ 5 cm. Aici este nevoie de o tehnica mai speciala. Cu mana dreapta se tine facaletul in permanenta miscare peste foaia de aluat, pe care o invartesti cu mana stanga.

Pe de alta parte, se prepara umplutura:  carnea tocata se amesteca bine cu putin ulei, prazul taiat marunt, putin zahar, un ou, sare, o lingurita de sos de soia, putin vin de masa si concentrat de pui. Se impacheteaza apoi in foita de coca circa 20 de grame de umplutura preparata dupa metoda anterioara. Marginile se vor impreuna bine. Atentie,  carnea nu trebuie sa iasa in afara pachetului.

Dupa aceea, se asaza pe foc un vas cu circa un litru de apa. Dupa ce apa clocoteste, se pun repede circa 30 de coltunasi in apa. Se misca incet, cu lingurita de lemn, in apa, pentru a nu se lipi coltunasii. Se pune capacul. Dupa ce apa clocoteste din nou, se mai toarna cateva linguri de apa rece. Astfel, dupa ce se toarna de 3 ori apa rece, coltunasii plutesc la suprafata. Un minut mai tarziu, se scot coltunasii, care sunt gata de servit. Procesul de fierbere nu dureaza mai mult de 8-10 minute.

Coltunasii se pot servi cu putin otet si sos de soia.

Umplutura, dupa preferinte

Umplutura pentru coltunasi poate fi preparata din carne de porc, de oaie, de pui amestecat cu praz, sau, pentru vegetarieni, din fasole, mazare, telina, varza, morcov, varza chinezeasca,  tocate, bineinteles, marunt si condimentate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here