Colinde si bradut

Foto: GULIVER

Luna decembrie este plina de momente de pregatire si asteptare, care fac deliciul copiilor: momentul pregatirii ghetutelor in ajunul venirii lui Mos Nicolae, momentul cand taticul intra in casa cu un bradut parfumat si gata sa fie impodobit, venirea lui Mos Craciun.

Impodobirea bradului de Craciun este un obicei venit cel mai probabil de la popoarele germanice, care a intrat treptat in traditia crestina. Impodobirea bradului in Ajunul Craciunului este un moment de coeziune a familiei. Copiii vor fi fascinati de podoabele pentru brad, de luminitele colorate, dar mai ales de faptul ca participa alaturi de voi la acest joc al decorarii.

Copiii se vor culca apoi fascinati de asteptarea Mosului si vor avea probabil cele mai frumoase vise. Traditiile si obiceiurile romanesti au povestile lor si poate fi fascinant pentru copii sa le cunoasca si sa le experimenteze. In spiritul traditional, Sarbatoarea Craciunului este anuntata de colindatori si, de obicei, copiii sunt cei care merg la colindat si primesc de la gazde fructe, covrigi, dulciuri si chiar bani. Ajunul Craciunului incepe cu colindul „Buna dimineata la Mos Ajun!“ si, daca veti primi in casa voastra un grup de colindatori, va veti surprinde cu placere micutul ascuns dupa usa si privind curios la cei care canta. Si poate ca dupa aceea il veti auzi in camera lui fredonand un refren ce aduce foarte mult cu colindul de mai devreme. De asemenea, va veti bucura sa invatati si sa cantati impreuna colinde simple, fapt care ii va stimula si imaginatia pentru povestile si semnificatiile Sarbatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here