Călătoriți des cu copiii în mașină?

Șoselele din România sunt foarte aglomerate și strâmte. Traficul este supraaglomerat, foarte multor șoferi tineri le place să conducă cu viteză mare. Trebuie să vă luați cât mai multe măsuri de precauție, în această situație. Dacă obișnuiți să călătoriți cu copiii în mașină, vă recomandăm să recurgeți la scaunele auto moderne pentru transportul copiilor în condiții foarte sigure și bune.

Scaune de mașină pentru copii

Din fericire, magazinele comerciale din România oferă în prezent o gamă foarte diversificată de scaune auto pentru copii. Acestea sunt de toate mărimile, au diverse caracteristici și se pot monta în moduri diverse.

Imagine a unui scaun pentru copii de pe site autopieseonline24.ro

Modelele de scaune pentru copii nu sunt numai sigure și nu au numai un foarte frumos design. Producătorii au fost interesați și de confortul celor mici, atunci când călătoresc cu autoturismele.

În magazinele specializate, veți găsi 3 categorii de scaune de mașină pentru copii:  grupa 0/0= pentru categoria de copii cu greutatea cuprinsă între 0-13 kg, grupa ½ kg pentru copii cu greutatea cuprinsă între 9-18 sau 25 kg și grupa 2/3 kg pentru copii cu greutatea între 15-36 kg.

Prima categorie de scaune se instalează doar cu spatele la sensul de mers. Produsele din grupa ½ se pot monta atât cu spatele la sensul de mers cât și cu fața la sensul acesta.

Specialiștii susțin faptul că cele mai sigure scaune auto pentru copii sunt cele cu spatele la sensul de mers.

Cum se montează un scaun auto de mașină pentru copii?

Atunci când veți decide să cumpărați un scaun auto pentru copilul dumneavoastră, vă recomandăm întotdeauna să întrebați vânzătorul sau reprezentatul magazinului online dacă modelul respectiv este potrivit pentru autoturismul dumneavoastră și dacă este potrivit pentru vârsta copilului.

Deoarece în magazinele de specialitate sunt comercializate foarte multe modele de scaune auto pentru copii, întotdeauna va trebui să citiți cu atenție instrucțiunile producătorului. În felul acesta vă veți asigura că sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca produsul să funcționeze și să asigure protecție și confort la nivel maxim!

Deoarece montarea unui scaun auto pentru copii poate determina degradarea banchetelor mașinii, vă recomandăm să cumpărați înainte huse speciale pentru banchete, dacă nu aveți deja.

Certificatele și testele efectuate pentru siguranța scaunelor auto

Dacă nu ați mai cumpărat și folosit un astfel de scaun auto pentru copii, rețineți că cele mai sigure modele trebuie să dețină anumite certificate și teste speciale. Cele mai importante sunt următoarele: testele ADAC, testele STIFTUNG WARENTEST, testele OAMTC și testele TASS INTERNATIONAL. Toate testele reprezintă o garanție în plus că ați optat pentru un produs de o calitate foarte bună care oferă siguranță sporită copilului dumneavoastră în timp ce va merge cu mașina.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here