Asociatia Colectiv prezinta la Bookfest cartea pentru copii „Povestea luptei dintre apa si foc”

Asociatia Colectiv GTG 3010, fondata de familiile victimelor de la Colectiv, prezinta in aceste zile la targul de carte Bookfest o carte de colorat prin care copiii pot fi instruiti cum sa reactioneze in caz de incendiu. Cartea este gratuita si se numeste „Povestea luptei dintre apa si foc”.

Vezi si Capcanele dietelor, de dr. Laura Ene

„In urma evenimentului din Colectiv, am inteles ca tinerii si copiii nu au fost instruiti in caz de incendiu, nu au stiut ca trebuie sa-si tina respiratia, ca trebuie sa se aplece, ca trebuie sa pastreze un ritm in alergare. Si atunci am spus ca unul dintre obiectivele noastre trebuie sa fie acesta, de a ne educa copiii cum sa se comporte in caz de incendiu si in caz de dezastru. Asa am ajuns la acest prim pas, o carte de colorat care se adreseaza copiilor intre 5 si 10 ani si ne dorim ca ea sa ajunga gratuit la toti copiii din tara”, a declarat, pentru agentia MEDIAFAX, Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 si tatal unei dintre victimele tragediei din 2015.

Potrivit lui Eugen Iancu, asociatia este in cautarea de sponsori pentru ca aceasta carte sa poata fi distribuita in toata tara.

„Cautam sponsori care sa ne ajute in tiparirea cartii, care este facuta dupa sfaturile luate de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Am preluat aceste sfaturi si le-am dat autorului Aurel Carasel, care a pus cartea intr-o poveste, intr-un limbaj pe care sa-l inteleaga copiii. Pana acum am scos doar 5.000 de exemplare, pe care le-am directionat catre gradinitele din sectorul 4. Ea nu este la vanzare, se distribuie gratuit”, a mai declarat Iancu, care a precizat si faptul ca asociatia este in discutii si cu Ministerul Educatiei pentru distribuirea acestei carti.

Vezi si Dupa incendiul de la Scoala 124, parintii ar trebui sa ia atitudine!

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here