A fost lansată Bebbo, o aplicație mobilă de educație parentală pentru îngrijirea copiilor cu vârste între 0 și 6 ani

Senatul României și UNICEF au anunțat că a fost lansată azi Bebbo, o aplicație mobilă de educație parentală pentru îngrijirea copiilor cu vârste între 0 și 6 ani. Aplicația este disponibilă deja în alte 14 țări din Europa și Asia Centrală.

„Aplicația pe care am lansat-o astăzi în limba română este un instrument ușor de folosit, accesibil și adaptat timpului în care trăim. Am instalat-o și o folosesc zilnic de câteva săptămâni, timp în care am descoperit o mulțime de lucruri utile și valoroase. Este un instrument de un real ajutor părinților în primii ani de dezvoltare a copiilor, un adevărat specialist online pe care te poți baza, și un instrument care te ajută să monitorizezi creșterea copiilor, controalele medicale sau vaccinările. Senatul României sprijină această inițiativă și continuă să lucreze cu partenerii săi pentru toți copiii din România”, a afirmat Alina Gorghiu, Președinte al Senatului.

Aplicația Bebbo este gratuită, poate fi instalată în câteva secunde prin Google Play sau App Store și oferă părinților sfaturi de specialitate cu privire la o gamă largă de aspecte legate de sănătatea și dezvoltarea copilului, de la nutriție și alăptare la învățarea timpurie și valoarea jocului, parentingul receptiv, protecție și siguranță, se arată în comunicat.

Bebbo include articole, clipuri video, idei de jocuri și activități, rețete,  dar și funcții care le permit adulților să urmărească principalele etape de dezvoltare și să înregistreze creșterea, vaccinările și controalele medicale.

„Bebbo este un ajutor important pentru părinții români de a le oferi copiilor o îngrijire mai bună, mai informată, pentru ca aceștia să se dezvolte armonios în primii ani de viață. Mereu la îndemână, Bebbo are un conținut de calitate și extrem de divers. Primii ani de viață ai copiilor sunt esențiali pentru dezvoltarea viitorilor adulți, iar UNICEF își reafirmă angajamentul de a lucra, împreună cu partenerii, pentru ca toți copiii din România să se poată bucura de o educație timpurie de calitate, susținându-i pe părinți și pe cei care lucrează cu copii în importanta lor misiune”, a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

Până în prezent, la nivel regional, aplicația este folosită de peste 100.000 de utilizatori.

Poți afla mai multe aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here