Viata secreta a sotiei infidele

Avem tendinta de a discredita sexualitatea femeii in general si asta se extinde pana la dorinta si nevoia lor de sex. Ne place sa credem ca, pentru femei, sexul nu e asa important dar asta nu e adevarat pentru multe femei. Alicia Walker, autoarea cartii ”The secret life of the Cheating Wife” (Viata secreta a sotiei infidele), ne povesteste cum, atunci cand oamenii afla subiectul cartii, au multe intrebari.

Femeile intervievate in cartea Aliciei vorbeau despre importanta pe care o are sexul in vietile lor, in special cele care nu aveau parte de sex de calitate sau de orgasme. Multe femei rezista asa multi ani pana cand actioneaza. Nici una dintre aceste femei nu a postat pe site-uri de intalniri si nu a actionat impulsiv. Dimpotriva, au investit mult timp si efort pentru a repara relatia sexuala din cadrul casniciei fara rezultate. La un punct, nu au mai putut rezista fara a isi satisface nevoile sexuale. Daca unii oameni sunt de parere ca ar trebui sa se ocupe singure de problema asta, pentru o parte dintre femei masturbarea nu este de ajuns.. Astfel, femeile inseala pentru a isi intari relatia, scrie psychologytoday.com.

In constiinta colectiva, credem ca sexualitatea femeilor e legata de dragoste si emotie. Credem ca femeile fac sex pentru a se simti mai apropiate, iar barbatii pentru placere. Femeile intervievate in carte faceau sex pentru placere. In aventurile lor, evitau dragostea si emotiile, acestea fiind rezervate pentru sotul lor. Cu amantul era vorba de dorinte si placeri si detineau, pentru prima data in viata lor, controlul.

Citeste si: Secretele unei vieti sexuale fericite: ce fac cuplurile care au o viaţa sexuala implinita?

Pentru aceste femei, eliberarea pe care au simtit-o avand o aventura le-a salvat casnicia. Inainte de aventura, aveau dubii in privinta relatiei cu sotul. Nu stiau cat mai rezista intr-o relatie fara placeri sexuale. Gandul asta se ducea la tristete si disperare. Eliberarea prin aventuri sexuale le-a facut sa isi salveze relatia, asta fiind ceva ce isi doreau.

Cu nevoile sexuale in sfarsit satisfacute, s-au vazut deodata mai capabile sa indure frustrarile zilnice ale vietii de cuplu. Puteau trece cu vederea peste impartirea inegala a atributiilor in casa, obiceiuri enervante sau neatentie, in principal pentru ca aveau deodata un secret atat de mare fata de sot. Lasand deoparte sentimentul de vinovatie, prin simplul fapt ca isi satisfaceau nevoile sexuale, deveneau o mai buna versiune a lor. Are sens daca te gandesti: Cand suntem mai putin stresati suntem mai ingaduitori cu altii. Ani de zile fara satisfacere sexuala pot duce la un nivel ridicat de stres. Poate ne place sa credem ca stresul apare preponderent la barbati, dar femeile intervievate pun ideea asta la indoiala. Ca rezultat, viata de familie a devenit mai buna si cu mai putine conflicte. Femeile se puteau concentra pe valorile si calitatile sotului, in loc sa se concentreze pe neajunsurile sexuale.

Femeile acestea si-au cladit meticulos aventurile astfel incat sa fie benefice casniciei, si nu sa o distruga. S-au asigurat ca aventura lor nu le ia prea mult din timpul si energia alocate relatiei cu sotul. Aventurile au ramas o cale de a se elibera, ele concetrandu-se in continuare pe vietile lor si nu s-au implicat emotional in ele. Focusul femeilor a ramas pe sot si familie. Aventurile au ramas partea in care isi dau importanta nevoilor si placerilor. Au trecut pe acolo doar in vizita, fara sa ramana fizic sau emotional in aceste aventuri.

In aceste circumstante specifice, aventurile chiar au imbunatatit casniciile. Aceste femei au dat dovada de mai multa bunatate, generozitate si iertare fata de sotii lor, deoarece placerea sexuala castigata in aventuri le-a eliberat tensiunea si frustrarea acumulate in toti acei ani in care nu au fost satisfacute.

Insa acum se naste o intrebare: Toate femeile ar trebui sa aiba aventuri? Chiar deloc, crede Alicia Walker. Dar pentru femeile intervievate in cartea Aliciei, aceste aventuri au fost benefice pentru casniciile lor. Sexul de care se bucurau in aventurile lor extraconjugale le-a restaurat abilitatea de a continua viata de familie. Le-a facut sa vada din nou bucuria vietii de familie, dupa multi ani in care se concentrau pe faptul ca nu au parte de sex de calitate sau deloc. In conditiile astea, aventurile le-au ajutat sa isi continue viata de familie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here