La ce varsta vei incepe sa semeni cu mama sau cu tatal tau?

Vei incepe sa semeni cu mama sau cu tatal tau dupa 30 de ani, atunci cand vei „lua” din gesturile si atitudinea sa. Rezultatele unui studiu de la inceputul acestui an arata ca femeile incep sa se „transforme” in mamele lor la varsta de 33 de ani, in timp ce barbatii se „transforma” in tatii lor un an mai tarziu decat femeile. Se pare ca acesta este un motiv destul de intemeiat pentru a recurge la operatiile estetice. In Marea Britanie, varsta la care femeia apeleaza la chirurgia estetica este de 37 de ani, in timp ce barbatul la 43 de ani.

Femeile incep sa imite cateva dintre atitudinile si gesturile mamei in primii ani dupa nasterea primului copil al familiei, asa arata rezultatele unei cercetari, intreprinsa de dr. Julian De Silva, chirurg la clinica medicala Harley Street din Regatul Unit al Marii Britanii (UK), scrie Harper’s Bazaar.

Citeste si Metode de parenting “invechite”, dar bune si in prezent!

In UK, varsta la care femeile dau nastere copiilor este, in medie, cea de 30,5 ani, in timp ce barbatii devin parinti la varsta de 33,5 ani. Mai mult de jumatate dintre femeile chestionate au raspuns ca au incetat sa se mai „razvrateasca” impotriva mamelor incepand cu varsta de 30 de ani si urmand, ulterior, sa le imite.

„Fiecare dintre noi va semana cu unul dintre parinti la un moment dat in viata, iar asta este um motiv pentru a-l celebra. Atunci cand devenim noi insisi parinti, acest lucru duce la declansarea <<imitatiei>> parintilor nostri”, a explicat dr. Julian De Silva, autorul studiului.

Specialistul a intervievat 2000 de femei si barbati din UK. Barbatii chestionati au raspuns ca se simt „in pielea” tatilor acestora la cei 34 de ani pe care ii au. De pilda, printul Harry este la aceasta varsta, in timp ce tatal sau Charles este la varsta de 70 de ani.

Ce inseamna ca incepi sa fii unul si acelasi cu parintele tau?

Femeile intervievate si-au dat seama ca au anumite lucruri in comun cu mamele lor, cum ar fi vizionarea acelorasi emisiuni TV, practicarea acelorasi hobby-uri sau utilizarea acelorasi expresii verbale, scrie Daily Mail.

Citeste si Parintii religiosi sunt mai buni decat ceilalti parinti?

In schimb, barbatii au realizat ca la aceasta varsta castiga in greutate, sting luminile atunci cand se afla singuri in camera sau schimba canalele de radio, la fel cum fac si tatii lor. De asemenea, au observat ca au pareri politice asemanatoare cu ale tatilor lor.

In urma sondajului, atat femeile, cat si barbatii au declarat ca au inceput sa semene parintilor lor din punct de vedere comportamental atunci cand au realizat ca seamana din punct de vedere fizic cu acestia.

Aspectul fizic este unul dintre motivele pentru care ambele sexe recurg la chirurgia estetica.

Citeste si Efectele traumelor se pot transmite generatiilor viitoare 

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here